O kadar çocuk öldü ama ders alınmadı: Ölüm şantiyesinde ‘çocuk havuzu’

İstanbul Sancaktepe'de, site inşaatı temeli için açılan alan, davalar nedeniyle atıl kaldı. Yağmur sularıyla havuza dönüşen alanda çocukların yüzdüğü anlar cep telefonuna yansıdı.

Gündem 17 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Sancaktepe’de 4 Ekim 2023’te inşaat alanındaki su birikintisine düşen 3 çocuk hayatını kaybetmişti.

Bu kez Sancaktepe Akpınar Mahallesi’nde yarım bırakılan inşaatın temelinde su birikintisi oluştu. Su birikintisinin bulunduğu inşaat temeli, çocuk parkının yanında bulunuyor. Su dolu birikintinin oluştuğu inşat alanında çocukların yüzmesi ve çevresinde oyun oynaması tehlikeye davetiye çıkarıyor. İnşaat alanı çevresinde hiçbir uyarı levhası olmaması da dikkat çekiyor.

Çocukların oluşan su birikintisinde yüzdüğü ve çevrede oyun oynadığı anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntülerde çocukların su birikintisinde yüzdüğü anlar görülürken, görüntüyü çeken çevre sakini bu duruma, “Burası şantiye alanı. İçerisi bataklık su dolu. Çocuklar da burada yüzmeye çalışıyor” diyerek tepki gösteriyor. Su dolu alan havadan da görüntülendi. Görüntülerde etrafı sac levhayla kapalı olsa da, çocuklar zaman zaman suyla dolu inşaat temelinin bulunduğu alana giriyor ve çevresinde oyun oynuyor. Çamurlu suyla dolu inşaat temeli tehlikeye davetiye çıkarıyor.

Sancaktepe'de aile katliamı: Anne ile ağabey öldü, baba ile kız kardeş yaralandıSancaktepe’de aile katliamı: Anne ile ağabey öldü, baba ile kız kardeş yaralandı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.