Dilan ve Engin Polat hapiste ama ‘Dilan Polat’ markası büyümeye devam ediyor

Dilan ve Engin Polat hapiste. Şirketlerine TMSF kayyım olarak atandı. 'Dilan Polat' markalı yeni güzellik salonları ise açılmaya devam ediyor. TMSF bu durum için 'Biz sadece 5 şirkette kayyımız, diğerleri bağımsız' diyor.

Gündem 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Türkiye’nin gündeminden düşmeyen Dilan ve Engin Polat bir süreden beri tutuklu olarak hapisteler ve yargılanacakları günü bekliyorlar. Hatta Dilan Polat cezaevinde ağır depresyona girdiği için bir süre Bakırköy Akıl Hastanesinde gözetim ve tedavi altında tutuldu.

Onlar cezaevindeyken ana şirketlerine kayyım atandı, TMSF şirketlerin yönetimini üstlendi. Yani şirketleri hala faal. Sadece ana şirket de değil; ‘Dilan Polat’ markasıyla İstanbul dahil Türkiye’nin dört bir yanında yeni güzellik salonları açılmaya da devam ediyor; şirketlerin internet sitesine baktığınızda online ürün satışları da kısa bir kesinti döneminin ardından yeniden başlamış durumda.

Yani ana şirketler tedarikçilerine ‘Dilan Polat’ markalı ürünler ürettirmeye ve bunları talepte bulunan şubelerde online alıcılara ulaştırmaya devam ediyor.

Nitekim, Dilan Polat’ın şirketlerinde genel müdür olarak çalışan Erdem Saruhan’ın yeni şube açılışlarını ve faaliyetin devam ettiğini sosyal medyadan duyurduğunu 10Haber aşağıdaki haberde gündeme getirmişti.

Dilan Polat'ın şirketi üretime başladı, çalışanlar yeniden çağrıldıDilan Polat’ın şirketi üretime başladı, çalışanlar yeniden çağrıldı

Dilan Polat’ın akıl hastanesinde tedavi gördüğü tarihlerde şirket ortakları ve çalışanları da Kağıthane’de yeni şube açılışı yapmış, açılışta eğlence de düzenlenmişti.

Polat çiftinin şirketlerine kayyum olarak atanan TMSF, şirketlerin aynı şekilde işlerine devam ettiği yönünde açıklama yaptı. Açıklamada “Son günlerde kayyımlık göreviyle ilgili haberlerdeki bilgi kirliliği sebebiyle açıklama yapılması zarureti doğmuştur” dendi.

Soruşturulan bazı şirketler hakkında hukuki sürecin devam ettiği hatırlatılan açıklamada ticari faaliyetin yasalara uygun şekilde aksamadan devam etmesi, ekonominin ve istihdamın korunması için mahkemelerin TMSF’yi kayyım olarak atayabildiği hatırlatıldı.

TMSF’nin öncelikli görevi için de şöyle dendi: “Kamu borçlarının ödenmesi, istihdamın ve üçüncü şahısların alacaklarının korunmasıdır. Polat Grubu şirketleri kayyım atanmasından önce yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda şirketle franchise (marka kiralama) sözleşmesi imzalamıştır. Bu şekilde sözleşme imzalanan 100’ü aşkın şirketin sadece 5’i hakkında kayyımlık kararı bulunmaktadır. Bunların dışındaki güzellik merkezleri Polat Grubu şirketlerinin ‘acentesi’ veya ‘temsilcisi’ değildir; kendi nam ve hesaplarına ticari faaliyet yürütmektedirler. Bir başka ifadeyle mahkeme tarafından kayyım atanmayan şirketler ve güzellik merkezleri, TMSF tarafından yönetilmemekle birlikte, franchise sözleşmeleri kapsamında tarafların karşılıklı hak ve yükümlülükleri devam etmektedir. Mesnetsiz haberlere itibar edilmemesini, konuya ilişkin TMSF’den yapılacak açıklamaları takip etmenizi önemle rica ederiz.”

Dilan Polat 11 gün boyunca Bakırköy'de yatmışDilan Polat 11 gün boyunca Bakırköy’de yatmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.