Polis, Dilan Polat’ın villasının bahçesini kepçeyle kazmış, aramış

Kara para aklamadan vergi kaçırmaya kadar birçok iddiayla gündeme gelen Dilan Polat ve Engin Polat’a dair soruşturma sürüyor. 10Haber'e konuşan Polat çiftinin avukatı Ahmet Gün, polis ekiplerinin cuma günü evi aradıklarını belirterek, 'Bahçeleri kazıldı. Kepçelerle gidildi aramaya' dedi.

Gündem 30 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Hakaret davalarıyla 9 milyon lira kazanabilir.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Engin Polat-Dilan Polat çifti ve diğer şüpheliler hakkında, yapılan ihbar üzerine ‘Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet’ suçlamalarını içeren soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında 27 Ekim’de Polat çiftine ait 15 şirkete yönelik arama, el koyma ve inceleme kararı verilmişti.

Bunun üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile vergi müfettişleri şirketlerde arama yapmıştı.

Aramalarda şirketlerde bulunan dijital materyaller ve defterler incelenmiş, el konan materyaller polis ekiplerince emniyete götürülmüştü.

‘Aramaya kepçeyle gidildi’

10Haber olarak sosyal medya ünlüsü Dilan-Engin Polat çiftinin evlerinin de arandığı bilgisine ulaştık. Polat çiftinin avukatı Ahmet Gün 10Haber’e yaptığı açıklamada polis ekiplerinin eve kepçeyle girdiğini söyleyip “Evleri cuma günü arandı, bahçeleri kazıldı. Kepçelerle gidildi aramaya. Böyle bir arama görmedim ben açıkçası. Çok detaylı bir arama yapıldı. Kazmaya yönelik bir aramaydı” dedi.

Ev aramasının soruşturma başladıktan bir ay sonra yapılması dikkat çekti.

‘Mal varlıklarıma tedbir konmadı’

Polat çiftine ait yürütülen soruşturmayla ilgili yeni bilgileri ortaya çıkaran gazeteci Murat Ağırel sosyal medya hesabı üzerinden Ahmet Gün’ün mal varlıklarına el konduğu bilgisini paylaştı. Ağırel’in iddiasını sorduğumuz Ahmet Gün şunları söyledi:

“Mal varlıklarıma tedbir konduğu iddiası doğru değil. Hatta şu an bankadan çıktım. Benim için kara para aklayıcı, FETÖ imamı gibi şeyler de söylendi. Onun gibi bu iddia da doğru değil. Ben Polat çiftinin vergi mahkemesiyle ilgili bir dosyalarına bakıyorum. Benim mal varlıklarıma tedbir konsaydı E-Devlet’ten görebilirim ancak öyle bir şey görmüyorum.”

Dilan Polat hem 'pardon' dedi, hem 'devlet zararlı çıkar' diye uyardıDilan Polat hem ‘pardon’ dedi, hem ‘devlet zararlı çıkar’ diye uyardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.