Dilan Polat’la sigara içen polise soruşturma açıldı

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli yedi polis hakkında bazı soruşturmaların akıbeti hakkında usulsüzlük yaptıkları tespit edildiği, bir polis hakkında da Dilan Polat’la sigara içtiği için soruşturma başlatıldı.

Gündem 22 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat kara para aklama suçundan 4 Kasım’da tutuklandı. Çift ve 11 kişi başlatılan soruşturma kapsamında 1 Kasım’da gözaltına alınmış, 4 Kasım’a kadar gözaltında kalmıştı. 

Günlerce Türkiye gündemini meşgul eden olayın ardında yasa dışı bahis parası olduğu iddia edilirken MASAK’ın hazırladığı ön raporda Polat çiftine ait olan şirketlerindeki hesaplarında usulsüzlükler tespit edilmişti. 

Eylül ayında savcılığa verilen şikayet dilekçesiyle başlayan süreç Kasım ayında çiftin tutuklanmasıyla sonlanırken 10Haber emniyet müdürlerinin bilgi vermesinin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’u arayarak çift hakkında neden gözaltı kararı alınmadığını sorduğunu ortaya çıkarmıştı. 

Dilan Polat’ı sigara içmeye çıkarmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde Dilan Polat dosyasında da çalışan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli bir polis memuru hakkında idari soruşturma başlatıldı. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ‘Dilan Polat dosyasına bakan özel ekipteki sekiz polis hakkında soruşturma başlatıldı’ iddiası hakkında 10Haber’e konuşan kaynaklar polis memuru hakkında başlatılan soruşturmanın gerekçesinin şüphelilerle kurulan mesafenin meslek etiğine uygun olmaması olduğunu söyledi. 

Soruşturma açılan polis memurlarından sadece birinin Dilan Polat dosyasında görevli olduğunu aktaran kaynaklar o polis memurunun da Dilan Polat’ı gözaltında olduğu sürede sigara içmek için dışarı çıkardığının tespit edildiğini söyledi. 

Diğer yedi polis için bazı soruşturmaların akıbetine müdahale ettikleri gerekçesiyle hem adli hem de idari soruşturma başlatıldı.

İddia büyük: İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı'na 'Dilan Polat neden gözaltına alınmıyor' diye sormuşİddia büyük: İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı’na ‘Dilan Polat neden gözaltına alınmıyor’ diye sormuş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.