Diyanet Ramazan ayının temasına ‘Ramazan ve Dayanışma’ dedi, depremzedelerle dayanışmaya çağırdı

'On bir ayın sultanı' ramazanın ilk cuma namazı, birçok ilde kalabalık şekilde kılındı. İstanbul'da başta Ayasofya Camii ve Büyük Çamlıca Camii'nde yoğun katılımın olduğu namazda, Diyanet'in 'Ramazan ve Dayanışma' konulu hutbesi okundu. 

Gündem 26 Mart 2023
Bu haber 2 yıl önce yayınlandı

Ramazan ayının ilk cuma namazında Türkiye’nin birçok ilinde vatandaşlar camilerdeydi. İstanbul’da Ayasofya Camii’nde kılınan namaza vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken camiide yer kalmadığı için Ayasofya Meydanı’na serilen örtülerde namaz kılındı.

İstanbul Eyüpsultan’da ramazan ayının ilk cuma namazı kılındı. ( Cem Tekkeşinoğlu – Anadolu Ajansı )

Sakarya, Kocaeli, Karabük, Bolu, Bartın ve Düzce’de de yoğun katılımın olduğu cuma namazında çoğu camide yer kalmadığı için vatandaşlar namazlarını avlulara serdikleri sedirlerde kıldı.

Büyük Çamlıca Camisi’nde ramazanın ilk cuma namazı kılındı. ( Berk Özkan – Anadolu Ajansı )

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Ramazan ayının teması ‘Ramazan ve Dayanışma’ olarak belirlendi. Okunan hutbede, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelerle dayanışma vurgusu yapılırken “Yapacağımız faaliyetlerle toplumsal dayanışma bilincine katkı sağlayacağız inşallah. Bu vesileyle sıkıntı içinde olan kardeşlerimize destek olmaya gayret edelim. Zekât ve diğer bağışlarımızla ihtiyaç sahibi afetzede kardeşlerimizin sıcak yuvalarına kavuşmaları için kalıcı konutlar inşa edilmesine yardımcı olalım” denildi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.