Diyanet’ten Audi A8 açıklaması: Şehirlerarası yolculuklarda kullanacağız

Hazine Bakanı Şimşek, kamuda tasarruf sinyalleri verdiği sırada makam aracı filosuna lüks Audi A8 eklediği yönünde haberlerle gündeme gelen Diyanet, ‘İhtiyaç vardı’ açıklaması yaptı.

Gündem 1 Mayıs 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Merkez Bankası'nın mektubuna göre başta Diyanet İşleri Başkanı olmak üzere diğer bürokratların Mercedes’lerinden inerek tasarruf konusunda sembolik adımlar atmaları dezenflasyon patikasının tesis edilmesi açısından kritik bir önem taşımıyor.

Tam da kamuda tasarruf söylemlerinin arttığı ve bu tasarruf hamlelerinin makam araçlarının seyreltilmesinden başlayacağı konuşulduğu dönemde, yoksul halka “şükür” tembihleyen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yeni bir lüks makam aracını daha filosuna eklediği haberleri sosyal medyada epey tartışılmıştı.

BirGün’den İsmail Arı, Avrupa ülkelerinde başbakanların bile kullanmadığı Audi A8 marka lüks aracın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a tahsis edildiğini yazmıştı. Dün Diyanet’ten bu konuda bir açıklama geldi.

‘TOGG’u da kullanıyoruz’ iması

Diyanet’ten yapılan açıklamada, “Başkanlığımız makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 2016 yılında, 2010 model bir araç Başbakanlık tarafından kurumumuza tahsis edilmiştir” denildi.

Açıklamada, “O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap vermemeye başlamıştır” ifadelerine yer verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Audi A8 marka araç için şunları söyledi:

“2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır.”

Ali Erbaş’ın garajı araba galerisi gibi

BirGün’ün haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığı garajında, Ali Erbaş’ın kullanması için tutulan araçların listesi şöyle:

  • İki adet Mercedes
  • Bir adet zırhlı Mercedes
  • Bir adet kırmızı TOGG
  • Bir adet Mercedes Vito
  • Bir adet Audi A8

Diyanet 'SMA'lılara zekat vermeyin' dedi, ilahiyat profesörü Filiz'den tepki geldi: Hüküm evrensel, siz daraltıyorsunuzDiyanet ‘SMA’lılara zekat vermeyin’ dedi, ilahiyat profesörü Filiz’den tepki geldi: Hüküm evrensel, siz daraltıyorsunuz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.