Diyarbakır’ın bir köyü 10 yılda büyüdü, şimdi dört ilden daha kalabalık: Nüfusu 200 bin

Diyarbakır'da Bağcılar Mahallesi hızla artan nüfusu nedeniyle dört ili geride bıraktı. Mahallenin nüfusu daha fazla arttığında artık ilçe statüsü alacak ve Diyarbakır'ın 5. merkez ilçesi olacak.

Gündem 22 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki Bağcılar Mahallesi’nin nüfusu birçok ili geride bıraktı. Nüfusu 143 bini aşan mahalle Ardahan, Bayburt, Gümüşhane ve Tunceli’den daha kalabalık. Mahallede özellikle son 10 yılda verimli tarım alanların da olduğu arazilerin toplulaştırılması sonrası imar alanı genişledi ve yoğun şekilde yeni konutlar yapıldı.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre açık arazide binalar mantar gibi çoğaldı ve 6 Şubat depremiyle birlikte de göç aldı. Merkez Kayapınar ilçesine göre kiraların daha düşük olduğu ve orta halli vatandaşın gözdesi haline gelen Bağcılar Mahallesi’nde nüfusun 200 bine yaklaştığı, mahallenin ilçe statüsüne alınacağı öğrenildi.

TÜİK rakamlarına göre Türkiye’nin en kalabalık mahallesi olan Bağcılar bölgesi 10 yıl öncesine kadar pamuk, buğday ekili arazilerden oluşuyordu. İmara açılan bölgede arsa spekülatörlerinin yoğun çabalarıyla arazinin dönüm fiyatı 2,5 ila 5 milyona kadar yükseltildi.

TÜİK rakamlarına göre Türkiye’nin en kalabalık beş mahallesi 143 bin ile Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Bağcılar mahallesi, İstanbul Beylikdüzü’nde Adnan Kahveci Mahallesi (112 bin), İstanbul Başakşehir’de Kayabaşı Mahallesi (109 bin), İstanbul Küçükçekmece’de Atakent mahallesi (104 bin), Diyarbakır’ın Kayapınar İlçesi Fırat Mahallesi (91 bin).

Fatura ödeme merkezi vurgunu: Koca mahalleyi vurdu gittiFatura ödeme merkezi vurgunu: Koca mahalleyi vurdu gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.