Doğum yaptı, çilesi bitmedi: Karnında gazlı bez unutmuşlar

Farangiz Ergashova 34 haftalık hamileyken doğuma girdi ancak bu andan sonra ağrıları hiç bitmedi. 10 ayın sonunda kadının karnında 15 santimetrelik gazlı bez unutulduğum ortaya çıktı.

Gündem 28 Haziran 2024
Farangiz Ergashova.

İstanbul Ümraniye’de yaşayan Frangiz Ergashova, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında 34 haftalık oğlunu dünyaya getirmek için özel bir hastanede doğuma girdi. Sezaryen ile doğumu gerçekleştirilen Frangiz Ergashova, 2 gün sonra hastaneden taburcu edildi. Doğumdan sonra karnındaki ağrıların lohusalık döneminde görülmesi normal olduğunu düşünen Ergashova yaklaşık 3 ay sonra devam eden ağrı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Gittiği hastanede yaşadığı sıkıntıları anlatan Ergashova, doktordan “Kabız olabilirsin’ cevabını aldı. Frangiz Ergashova, ısrarla ağrısı olduğunu söylemesine rağmen, doktor antibiyotik yazdıktan sonra hastaneden ayrıldı. Ergashova, uzun bir süre aldığı antibiyotikler nedeniyle emziremediği çocuğunu mamayla besledi. Ağrıları artarak devam eden Ergashova, geçtiğimiz Mayıs ayında farklı bir hastaneye başvurdu. Şikayetlerini doktora anlatan Ergashova’dan tomografi çektirilmesi istendi. Tomografiye bakan doktor, Ergashova’nın karnın sol tarafında yabancı bir cisim olduğunu fark etti. Sonuçlardan sonra Ergashova’nın karnındaki cisim 10 ay sonra ameliyat ile alındı.

Hastanede çekilen tomografi.

’15 santimetrelik gazlı bez’

Hastanede yapılan kontrollerde ve çekilen tomografide sonra Frangiz Ergashova ameliyata alındı. Ameliyattan sonra Ergashova’nın karnında doğum sonrası unutulan 15 santimetre büyüklüğünde gazlı bez olduğu ortaya çıktı. Frangiz Ergashova, 10 aydır yaşadığı ağrılara ihmalin neden olduğunu öğrendi. Umut Can ismini verdikleri oğlunun doğumdan sonra 12 gün boyunca küvezde kaldığını söyleyen aile, durumunun şu an iyi olduğunu belirterek hastaneden ve doktordan şikayetçi oldu.

Konuyla ilgili konuşan anne Farangiz Ergashova “Ağrılarım başladı, akıntı oluyordu sürekli, doğumdan sonra normal olabileceğini düşündüm. 2. doğumumdu. 2-3 ay geçti hala devam ediyor ve iyi değilim, belim ağrıyor. Sonra eşim beni hastaneye götürdü hastanede de aynı şekilde anlattım. Yabancı cismi hissettiğimi söyledim bir ağırlık var dedim, kabız olabilirsin dediler. Bana antibiyotik yazdılar. İlaçlar antibiyotik olduğu için emziremedim çocuğu ve sürekli mamayla besledik. Ağrılarım olduğu için çocuklarımı bakamıyordum. Başka bir hastaneye gittik sertliği söyledim, tomografi çekildi, ameliyat olmanız gerekiyor dediler. Ameliyatta sargı bezi gibi bir şey çıktı ve iltihaplanmış. 15 cm sargı bezi var dediler. Sargı beziyle gezmişim, İçimde iltihaplanmış. İki çocuğum annesiz kalabilirdi. Ölümden döndüm diyebilirim” dedi. Hastane yönetimi ise iddialara cevap vermedi.

Doğum gününde aşkını pastaya yazdığı eşini ertesi gün katlettiDoğum gününde aşkını pastaya yazdığı eşini ertesi gün katletti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.