Bu da dersane vurgunu: Parayı topladı, sonra ortadan kayboldu

İstanbul'da bir dershane mayıs ayında kayıt ettiği öğrencilerden parayı topladı ancak iddiaya göre sıra eğitim vermeye gelince sırra kadem bastı. Velilerin çaldığı her kapı ise yüzlerine kapalı.

Gündem 4 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükçekmece, okullar tatile girmeden hemen önce buldukları bir dershanenin vurgunuyla sarsıldı. İddiaya göre bazı veliler yeni eğitim-öğretim yılında çocuklarının geleceğine destek olması için bir dershaneye kayıt yaptırdı. Dershaneye 28 ile 32 bin lira arasında peşin ödeme yapan velilere tadilatı gerekçe gösteren dershane yetkilileri, eğitimin Mayıs ayında başlayacağını söyledi. Mayıs ayı geldiğinde ise dershanede tadilatın devam ettiği duyurularak, eğitim tarihinin 1 Ağustos’a ertelendiği bilgisi verildi.

Bu tarihin üzerinden 2 ay geçti ancak Temmuz ayında dershaneye ulaşmak isteyen veliler hiçbir muhatap bulamadı. Bunun üzerine dershaneye de giden veliler binanın kapısının mühürlü olduğunu gördü. Dershane logosu ise sökülmüştü. Ödeme yapan veliler dekontları ve dershanede kayıt yapılırken çekilen fotoğrafları, bunlarla birlikte dershane yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerin kayıtlarını Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na götürdü, suç duyurusunda bulundu.

Dershanenin mührü de söküldü.

Veli Neşe Özel yaşadıklarını “Mayıs gibi başlayacaklarını söylediler. Sonra Mayıs gelince tadilatın uzadığını özel dersle telafi edeceklerini söylediler. Ağustos’un 1’inde başlayıp Eylül’ün 15’ine kadar çok sıkı bir eğitim vereceklerini söylediler. Biz de inandık. Maalesef mağduruz. Birçok şubesini aradım ben, hepsi ‘Bizim ilgimiz yok’ dedi. Kimi isim değişikliği yaptığını söyledi” cümleleriyle özetledi.

Bir başka veli Murat Tellioğlu de, sadece kendilerinin değil öğretmenlerin de mağdur olduğunu belirterek, “Telefonlarına ulaşılmıyor. Hiçbir şekilde ulaşamadık kimseye. En sonunda arkadaşımız geldi suç duyurusunda bulundu. Ben CİMER’e yazdım, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdım. Gerekli evrakları toplayıp getirip suç duyurusunda da bulunacağım. Öğretmenlerden de mağdur olanlar var. Bizden başka mağdurlar da vardır. Diğer şubelerinde de mağdur çıkacaktır” diye konuştu.

Velilerin iddiaları üzerine gazetecilerin telefonla iletişim kurmaya çalıştığı dershane yetkilileri, telefonlara cevap vermedi. Ayrıca dershanenin velilere dağıttığı broşürün üzerindeki telefon numarasının da başka bir eğitim kurumuna ait olduğu ortaya çıktı.

Depremzede Ahmet Yiğit, iki il gezdi, çadırda ve konteynerde kaldı ama yılmadı, LGS'de tam puan aldıDepremzede Ahmet Yiğit, iki il gezdi, çadırda ve konteynerde kaldı ama yılmadı, LGS’de tam puan aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.