Çaldıkları doktor imzalarıyla yeşil reçeteli ilaç yazıp satmışlar

Çeşitli yollarla doktorların e- imzalarını çalıyor, hazırladıkları reçetelerle uyuşturucu özelliği bulunan sentetik hapları alıp üçüncü kişilere satıyorlardı. İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlarda, 1301 sahte reçete yazan 20 şüpheli yakalandı. 

Gündem 8 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
500 binden fazla hap elde edip piyasaya sürmüşler.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı  tarafından yürütülen soruşturmada bir suç örgütünün doktorların e-imzalarını çalıp üçüncü kişiler adına 1301 renkli reçete yazdığı belirlendi. Bu reçetelere bağlı olarak 500 binden fazla uyuşturucu özelliği bulunan sentetik hap temin edildiği, ilaçlardan 300 binden fazlasının Antalya, İzmir, Bursa, Kocaeli, Manisa ve İstanbul’daki eczanelerden temin edilip piyasaya sürüldüğü tespit edildi. Beş ayı aşkın süren çalışmayla şüphelilerin böyle 15 eylemi olduğu belirlendi.

Adresleri belirlenen zanlılar evlerinden gözaltına alındı.

Altı kişi aranıyor

Çalışmaların tamamlanmasının ardından 26 şüpheli için gözaltı kararı verildi. İzmir merkezli İstanbul, Manisa, Bursa, Ordu ve Antalya’da düzenlenen eşzamanlı operasyonda 20 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda başkaları adına düzenlenmiş reçete, bir pompalı tüfek, bir otomatik tabanca, 17 dolu kartuş fişek, çok sayıda dijital materyal, başkalarına ait altı nüfus cüzdanı, bir miktar sentetik hap ele geçirildi. Altı şüphelinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Hastane servislerinde gizlice doktorları gözetleyip fırsat bulduklarında e-imza cihazını çalıyorlardı.

Kameralara yakalandılar

Suç örgütü üyelerinin çalışmaları hastanenin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, şüphelilerden birinin doktorun bulunduğu odayı gözetlediği, doktorun oradan ayrılmasından hemen sonra enjeksiyon odasına girip e-imza cihazını çalması da yer aldı. Yine hastanenin güvenlik kamerası tarafından çekilen bir başka görüntüde ise bir başka şüphelinin doktorun odasına girip cihazın yerini tespit ettiği, doktorun poliklinikte olmadığı anda odaya girip aldığı saniye saniye kaydedildi.

Eczacılar reçeteli afişle çağrı yaptıEczacılar reçeteli afişle çağrı yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.