Tefeci çetesine operasyon, Moiz Mitrani gözaltında

Kendilerini yurtdışındaki banka temsilcisi gibi tanıtarak senet imzalatıp yüksek faizle borç para veren şebekeye operasyon düzenlendi. İş insanı olarak bilinen Moiz Mitrani’nin çetenin lideri olduğu tespit edildi.

Gündem 21 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından ‘Nitelikli Dolandırıcılık ve Tefecilik’ suçlarından yürütülen soruşturmada şebekenin mali sıkıntıda olan çok sayıda insanı dolandırdığı tespit edildi. Şebeke üyelerinin kendilerini yurtdışı bağlantılı bankaların temsilcisi olarak tanıtıp mağdurlara kredi sağlama vaadinde bulunduğu belirlendi.

Faiz karşılığında borç para verip senet imzalatarak tefecilik yaptıkları anlaşılan biri cezaevinde 15 şüpheli için gözaltı kararı verildi. İstanbul ve Kırklareli’nde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 14 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şenerler, Avcılar ve Karallar: Üç çeteye darbeŞenerler, Avcılar ve Karallar: Üç çeteye darbe

Ve uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan ve kamuoyunda finans şirketi sahibi bir iş insanı olarak bilinen Moiz Mitrani’nin bu dolandırıcılık ve tefecilik şebekesinin lideri olduğu tespit edildi.

Cumhuriyet Gazetesi’nden Fahrettin Öztürk’ün haberine göre daha önce de ünlü otel işletmecisi Toprak Dukul’u yarım milyon euro dolandırdığı iddialarıyla gündeme gelen Moiz Mitrani hakkında Sarıyer Demirciköy’deki lüks sitede kiracı olduğu villada da imar kanununa aykırı şekilde ruhsatsız ekleme yaptığı, yine Sarıyer’deki bir AVM’de X-ray cihazından geçmeyi reddettiği ve kendisini uyaran güvenlik görevlisine ‘Bir daha yolumu kesme, senin ağzını burnunu kırarım’ şeklinde tehdit ve hakarette bulunduğu gerekçesiyle dört yıla kadar hapis istemiyle dava açıldığı basında yer almıştı.

Kafede çatışma: Yine İsveç mafyası yine ‘Kürt Tilkisi’ Rawa MajidKafede çatışma: Yine İsveç mafyası yine ‘Kürt Tilkisi’ Rawa Majid

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.