Dört ilde IŞİD operasyonu: 56 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dört ilde IŞİD'e yönelik 'Bozdoğan-38' operasyonunda 56 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gündem 15 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
IŞİD'e dört ilde operasyon. Fotoğraf: DHA

Türkiye IŞİD’in sınır bölgelerinde ve büyükşehirlerdeki saldırıları nedeniyle ciddi tehditlerle karşı karşıya kaldı. Bu da IŞİD’e yönelik polis operasyonlarını artırdı. Özellikle de İstanbul’daki Santa Maria Kilisesi’nde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıdan sonra polisten neredeyse her gün yeni bir operasyon geliyor. Muhalefet ise bu kişilerin neden saldırıya geçmeden önce tespit edilmediğini eleştiriyor.

Dün bir operasyon daha yapıldı. Bakan Yerlikaya dünkü operasyonda toplamda 56 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Açıklamaya göre Şanlıurfa ve Konya’da gözaltına alınan 45 kişinin IŞİD’e üye kazandırmaya çalışıp atış ve örgütsel eğitim verdikleri, geçmişte örgüt üyesi olup Türkiye’ye illegal yollarla gelenlere yer temin ederek lojistik destek sağladıkları tespit edildi.

Hatay’da düzenlenen operasyonda ise IŞİD ve El Kaide içinde silahlı olarak faaliyet gösterdikleri, suikast ve patlayıcı madde eğitimi aldıkları tespit edilen 10 şüpheli yakalandı.

Denizli’de de IŞİD bağlantılı olduğu gerekçesiyle mal varlığı dondurulan, IŞİD’in etkin olduğu çatışma bölgelerine para aktardığı tespit edilen bir şüpheli gözaltına alındı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.