Dört kişiyi öldürüp parçalamış, derin dondurucuya koymuştu: Dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis aldı

İzmir'de bir evde derin dondurucuda dört ceset bulunmuş, şüpheli Saparmurat Haliyev suçunu itiraf etmişti. Yargılama bitti ve sanığın cezası belli oldu: Dört kez ağırlaştırılmış müebbet.

Gündem 2 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İzmir Bayraklı’da 18 Haziran 202’te bir eve giden polis derin dondurucu dört ceset bulmuştu. Cesetler anne Gulkamar Hanymova, kızları Leyla Geldiyarova ve Laçin Geldiyarova ile Ruslan Kerimov’a aitti. Gizlendiği Çeşme ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalanan şüpheli Saparmurat Haliyev maktul Gulkamar Hanymova’nın dini nikahlı eşi olduğunu iddia etmişti. İlişkilerinin bozulduğunu ve bu sebeple Hanymova’nın telefonuna gizli bir ses kaydı programı yüklediğini belirtmişti. Haliyev “Ben Çeşme’de çalışırken salı günleri evimizde buluşuyorduk. Ben o uyurken telefonunu alarak programdan kimlerle konuştuğunu dinliyordum. Önce kabul etmedi ama ses kaydını açtım ve benden özür diledi. ‘Bir daha böyle bir şey yapmayacağım’ dedi ve affettim. Sonra her şey yoluna girdi ama bir süre sonra yine şüphelerim başladı yine program yükledim. Programı kurduktan iki ay sonra yine başka biriyle konuşmalarını tespit ettim” demişti. Olay günü bu sebeple tartıştıklarını ve alkol etkisinde olduğunu belirten Haliyev suçunu itiraf etmişti.

Dört kez ağırlaştırılmış müebbet

Yürütülen soruşturma sonucunda ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Davanın karar duruşmasında savcı sanık Saparmurat Haliyev’in iddianamede istendiği gibi dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep ederken onunla birlikte yargılanan M.A.’nın beraatini istedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.