Dört yılda dört çocuk doğurup hepsini hastanede terk etti: Babalarını bilmiyormuş

Denizli’de son dört yılda dört doğum yapıp dördünü de hastanede terk eden Gülşen K. hakkında hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı. Çocukların babasını bilmediğini söyleyen kadın geçimini fuhuş yaparak kazandığını söyledi.

Gündem 7 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Denizli’de son dört yılda hastanede doğum yapıp dört bebeğini de terk eden Gülşen K. (34) hakkında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün suç duyurusuyla iddianame hazırlandı. İfadesinde suç kastı olmadığını belirten Gülşen K. için kurum bakımına alınması için dilekçe vermeden terk ettiği son bebek için “Koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan kimseyi kendi haline terk etmek suretiyle suç işlediği” gerekçesiyle iki yıla kadar hapis cezası istendi.

Gülşen K. 19 Ağustos 2023’te Denizli Devlet Hastanesi’nde sezaryenle bir erkek bebek dünyaya getirdi. Doğumun ardından Gülşen K. bebeğini hastaneden almadı, hiçbir iletişim bilgisi de bırakmadan gitti. Bunun üzerine Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü inceleme başlattı. İnceleme sonucunda hazırlanan raporda bebeğin evlilik dışı, para karşılığı ilişki sonucu doğduğu, babanın kim olduğunun bilinmediği belirtildi.

İki günlük bebeğini gömen anneye müebbetİki günlük bebeğini gömen anneye müebbet

Raporda bebeğin annesinin 2020-2023 arasında da üç kez doğum yaptığı, bakmak istemediği için bebeklerin kurum bakımına alınması için dilekçe verdiği kaydedildi. Kurumun raporunda Gülşen K.’nin dilekçelerinde adres ve telefon numarası olmadığı, bu nedenle bebeklere kimlik çıkarılamadığı da anlatıldı.

‘Bebeklerin babası kim bilmiyorum’

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü rapor doğrultusunda Gülşen K. hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı. Yapılan soruşturma sonunda Gülşen K. hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede Gülşen K.’nin alınan ifadesinde para karşılığı cinsel ilişkiye girip bu şekilde dört bebek doğurduğu, bebeklerin babasının kim olduğunu bilmediği, geçimini fuhuş yaparak sağladığı ve olayda suç kastı olmadığını söylediği belirtildi.

Son bebek için iddianame hazırlandı

İddianamede Gülşen K.’nin en son dünyaya getirdiği erkek bebeği hastaneye terk ettiği, hiçbir iletişim ve adres bilgisi bırakmadığı, bu nedenle bebeğin kimliğinin çıkarılamadığı, hastanede solunum sıkıntısı çeken ve ameliyat olması gereken bebeğin kimliği olmadığı için başka hastaneye sevk edilemediği belirtildi.

Savcılık bu nedenlerle anne Gülşen K.’nin bu eylemleriyle yaşı veya hastalığı dolayısıyla kendini idare edemeyecek durumda olan ve bu nedenle koruma ve gözetim yükümlülüğü altında bulunan kimseyi kendi haline terk etmek suretiyle suç işlediği belirtildi. Gülşen K.’nin son terk ettiği bebeği için iki yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame Denizli 11’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Üç haftalık kızını boğarak öldüren anneye müebbet hapisÜç haftalık kızını boğarak öldüren anneye müebbet hapis

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.