Düğün dolandırıcıları sosyal medyada ‘bu kız satılıktır’ paylaşımı da yapmış

Susurluk'ta üç gün süren düğündeki takılarla kaçtığı öne sürülen ve kız tarafı ile damat tarafının karakolda biten hikayesinde yeni gelişme var. 17 yaşındaki kızın babasının 2019 yılında yaptığı Facebook paylaşımı kolay anlatılacak gibi değil.

Gündem 1 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Türkiye iki gündür Susurluk’ta yarım kalan bir düğünü konuşuyor. Konya’da yaşayan O.K. ile D.K.’nin ailelerinin de onayıyla 3 Ağustos’ta nikahları kıyıldı. Her ikisi de 17 yaşında olan çift damadın memleketi Balıkesir’in Susurluk ilçesinde 19- 21 Ekim tarihleri arasında yapılacak üç gün üç gecelik düğün için hazırlıklara başladı.

Aileler 19 Ekim’de Susurluk’ta bir araya geldi. Takı töreninin ardından kız tarafı düğünün ikinci günü bir yakınlarının öldüğünü söyleyerek Konya’ya dönmek istedi. Kız tarafının aceleci tavrından şüphelenen damadın ailesi “gelin üzerindeki takıları bıraksın öyle gidin” dedi. Bunun üzerine taraflar arasında arbede çıktı. Damadın ailesi düğünde takılan altınların bir kısmını geri aldı, bir kısmı ise gelinin üzerinde kaldı.

Düğünü terk edip ailesi ile akrabalarının yanına giden gelin D.K. bir gün sonra eşi O.K.’ye döndü. Erkek tarafının anlattığına göre, kız ailesinin kendisini daha önce de başkalarıyla evlendirmek isteyip onları da dolandırdığını, şikayetçi olacağını söyledi. Damadın ailesiyle Susurluk İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giden D.K. burada tam tersini yaptı: Kocasının ailesi tarafından silah zoruyla alıkonup dövüldüğünü söyledi, eşiyle eşinin ailesinden şikayetçi oldu. İfadesinin ardından da ailesiyle Konya’ya döndü.

‘Evlendirip kaçıyorlar’

Olayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Damat tarafı başlık parası, düğün masrafları ve takı giderleri nedeniyle bir milyon lira zarara uğradıklarını belirtip avukatları Hakan Gündoğdu aracılığıyla, ‘yağma’ suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Avukat Gündoğdu gelin D.K.’nin müvekkiline ve ailesine “Babasının ablasını da daha önce üç kez evlendirdiğini söylediğini” belirtti, “Ailesinin kendisini düğünde takıları alıp kaçmak üzere zorla evlendirdiğini, daha önce başkasıyla da bu şekilde evlendirildiğini, ablası İ.D.’nin de üç defa evlendirilip düğün sırasında takılarla kaçırıldığını anlatmıştır. Şüphelilerin kızlarını evlendirip düğün günü takılarla birlikte kaçırmak suretiyle dolandırıcılık ve yağma suçunu meslek haline getirdiği anlaşılmaktadır” dedi.

‘Kızını satmak için ilan açmış’

Olayla ilgili soruşturmada gelin D.K.’nın babası Y.D.’nin 2019’da ‘Bu kız satılıktır’ mesajıyla sosyal medya hesabında kızının fotoğrafını paylaştığı ortaya çıktı. Y.D.’nin paylaştığı fotoğrafın da şikayet dilekçesine girdiğini söyleyen avukat Hakan Gündoğdu “Maalesef bu adam 2019 yılında henüz 13 yaşında olan kızını, yani müvekkilimin eşinin fotoğrafını sosyal medya hesabından çok çirkin bir ifadeyle paylaşmış. Fotoğraf, gelin D.K.’nın babasının daha önce de kendisini kullanarak, yani dini nikahla evlendirmeye çalışarak nikah aşamasına gelmeden damat tarafını dolandırmaya çalıştığı iddiasını doğrular nitelikte. Y.D. hakkında daha önce de bu yönde bir şikayet var mı onu da araştırıyoruz” dedi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden Y.D. ise kızı D.K.’nin damadı O.K. ve ailesi tarafından zorla alıkonup dövüldüğünü, iddianın aksine düğün günü altınları alıp kaçmalarının mümkün olmadığını söyledi. Y.D. kızının sosyal medyada paylaştığı fotoğrafıyla ilgili ise “Aile ve arkadaşlarım arasında yapılmış bir şakaydı” dedi. D.K. (17) ise devlet korumasına alındı.

Bunu da gördük: Düğünde dolandırıcılık iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.