Duyanlara duymayanlara: Cengiz Kurtoğlu’nun yumruk cezası ertelendi

Cengiz Kurtoğlu’nun bir doğum günü kutlamasında bazı sanatçılarla ilgili aşağılayıcı yorumda bulunduğu için işletmeci Mustafa Can’ı yumrukladığı iddiasıyla yargılandığı davada karar çıktı. Kurtoğlu 2 bin 660 lira para cezası aldı, mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Gündem 24 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Müzisyen Cengiz Kurtoğlu oyuncu Tolga Yüce’nin doğum günü partisinde işletmeci Mustafa Can ile tartışmıştı. Tartışma sonrası Kurtoğlu’nun Mustafa Can’a yumruk attığı iddia edilmişti. Olaylı gecenin ardından işletmeci Mustafa Can’ın şikayeti üzerine Cengiz Kurtoğlu hakkında  “Basit yaralama” ve “Hakaret” suçundan 7 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açılmıştı.

İstanbul 55. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Cengiz Kurtoğlu ve şikayetçi Mustafa Can katılmazken, tarafları avukatları temsil etti.

Duruşma savcısı önceki celse sanık Cengiz Kurtoğlu’nun haksız tahrik altında “Basit yaralama” ve “Hakaret” suçlarından 5 aydan 1 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması yönündeki mütalaasını tekrar etti.

İşadamına bıçakla saldıran şarkıcı Cengiz Kurtoğlu gözaltına alındıİşadamına bıçakla saldıran şarkıcı Cengiz Kurtoğlu gözaltına alındı

Mütalaaya karşı söz verilen şikayetçi avukatı İsmail Uğurlu “Dosya değerlendirildiğini de suç sabittir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz. Sanığın ifadelerinden anlaşıldığı üzere doğrudan sanığa bir söylem yoktur. Haksız tahrik yoktur” dedi. Sanık Cengiz Kurtoğlu’nun avukatı Burcu Gündüz Battal ise “Davaya konu olayda tarafların karşılıklı atışmaları sonucunda müvekkilimin tahrik edilmesi sonucunda yaşanan tartışmadır. Tanık beyanları da bunu desteklemektedir” diye konuştu.

5 yıl içinde suç işlemezse hüküm düşecek

Mahkeme sanık Cengiz Kurtoğlu’nun “Basit yaralama” suçunu işlediğinin sabit olduğunu, ancak olayı hangi tarafın başlattığı şüphesinden sanığın faydalanması gerektiğini de dikkate alarak Kurtoğlu’nu bin 500 lira, ayrıca “Hakaret” suçundan bin 160 lira adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme iki suçta da hükmün açıklanmasını geri bırakılmasına karar verdi. Kurtoğlu 5 yıl içinde kasıtlı bir suç işlemezse hakkındaki hüküm düşecek.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 22 Kasım 2021’de doğum günü partisinde Cengiz Kurtoğlu ve Mustafa Can aynı masada oturduğu ve orada tanıştıkları yer aldı. Şikayetçi Mustafa Can’ın sanatçı Orhan Gencebay hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle gerginlik yaşandığı belirtilen iddianamede, Cengiz Kurtoğlu’nun Can’a yönelik sinkaflı küfür ve hakarette bulunduğu ve yüzüne yumruk attığı belirtildi. İddianamede müştekinin beyanında sanığın elindeki bıçak ile saldırdığı yönünde şikayet etmiş olsa da olay yerindeki kameralardan iddianın asılsız olduğu tespit edildiği anlatıldı. Cengiz Kurtoğlu’nun ifadesine yer veren iddianamede Kurtoğlu’nun Mustafa Can’ı uygun bir dilde uyardığı, fakat hakaretlere devam etmesi üzerine eliyle ağzını kapattığı, bu esnada tırnağının çizmiş olabileceği aktarıldı. Cengiz Kurtoğlu’nun “Basit yaralama” ve “Hakaret” suçundan 7 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Önceki duruşmaya katılan sanık Cengiz Kurtoğlu karşılıklı bağrıştıklarını, ama herhangi kötü bir söz söylemediğini ve fiziksel temasta bulunmadığını ileri sürerek “Sadece elimle ittim. Elimde herhangi bir cisim yoktu. Katılanın yüzüne bıçakla vurduğum iddiasını kabul etmiyorum. Yaralama ve hakaret suçlarını kabul etmiyorum” demişti. Duruşma çıkışı Kurtoğlu basın mensuplarının soruları üzerine “Duyanlara duymayanlara” diye cevap vermişti.

Gazeteciyi darp edenlerden yine tanıdık savunmaGazeteciyi darp edenlerden yine tanıdık savunma

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.