Tahliye edilen Ebru Erdem davasının sanığı cinayet işledi

Bahçelievler'de Serdar Taş, tartıştığı Ferhat Ceylan'ı silahla vurarak öldürdü. O anlar, güvenlik kamerasına yansırken, Serdar Taş'ın daha önce bir rezidansın 9'uncu katından düşerek hayatını kaybeden Ebru Erdem davasında 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan hükümlü olduğu öğrenildi.

Gündem 15 Ağustos 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Olay, Bahçelievler Bağcılar Caddesi’nde cuma akşamı meydana geldi. Serdar Taş, iddiaya göre önce bir taksici ile tartıştı. Taş o tartışmanın ardından yolda yürürken bu sefer de henüz öğrenilemeyen bir nedenle Ferhat Ceylan’la tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Serdar Taş, belinden silahını çıkardı. Silahı gören Ferhat Ceylan, Taş’ın eline tekme attı. Yere düşen ikili bir süre kavga etti. Yaşanan arbede sırasında Serdar Taş belinden çıkardığı silahla Ferhat Ceylan’a peş peşe ateş etti. Vücuduna isabet eden kurşunlar sebebiyle kanlar içinde kalan Ferhat Ceylan’ın yardımına çevredekiler koştu. Ağır yaralanan Ceylan, çevredekilerin yardımıyla hastaneye kaldırıldı. Ceylan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Serdar Taş ise kayıplara karıştı. Polis şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Cinsel istismardan yargılanıyordu

Serdar Taş’ın yargılandığı dava kamuoyunda 2. Şule Çet davası olarak biliniyordu. İstanbul Küçükçekmece’de Ebru Erdem (17), 20 Mart 2019 günü bir rezidansın 9. katından düşerek hayatını kaybetti. Cesedi yarı çıplak bulunan Ebru Erdem düştüğünde yanında Serdar Taş’ın olduğu belirlendi. Polis, Serdar Taş ve daireyi kendisine kiraya veren Kemal Sönmez’i gözaltına aldı. Tutuklanan Serdar Taş’ın, 23 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi. 2 Temmuz 2021 günü görülen duruşmada, Serdar Taş’ın, ev hapsi ve yurtdışı çıkış yasağı adli kontrolleriyle tahliyesine karar verildi. Başka bir suçtan ise tutukluluğu devam etti. Mahkeme heyeti, 21 Eylül 2021 günü açıkladığı kararında, Serdar Taş’ı, Ebru Erdem’e karşı ‘cinsel istismar” suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırırken, bu cezada indirim uygulamadı. Serdar Taş’ın, “çocuğu kasten öldürme” suçunu işlediği sabit olmadığından beraatına karar verildi.

Urfa’daki yol cinayetinin arkasından ülkeler arası bir yasak aşk çıktıUrfa’daki yol cinayetinin arkasından ülkeler arası bir yasak aşk çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.