Ece Erken cinayet gecesini anlattı: Fikret Orman’ı sevmediğim için gitmedim

İstanbul'da vurularak öldürülen Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eşi Ece Erken olay gecesini anlattı. Ünlü sunucu her toplantısına gittiği halde o gece yemeğe gitmemesinin nedeninin Fikret Orman'ı sevmemesinden kaynaklandığını söyledi.

Gündem 11 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 27 Ocak 2022’de Bakırköy’de ortaklığını yaptığı balıkçı restoranında vurularak öldürüldü. Beşiktaş’ın eski başkanı Fikret Orman da olaydan birkaç saat önce Mahmutyazıcıoğlu ile aynı masadaydı. Cinayetin ardından Orman, görüşmelerinin Beşiktaş ile ilgili olmadığını sohbet etmek için buluştuklarını söylemişti.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun evli olduğu ünlü sunucu Ece Erken ise olayların yaşandığı gece restoranda yoktu. Günaydın’dan Tuba Kalçık’a konuşan Erken, o gece restorana Fikret Orman’ı sevmediği için gitmediğini söyledi. Erken, “Fikret Orman kendine ait düşünceleri, Şafak’a dayatıp, ona söyletiyordu. Buna çok şahit olduğum için onu sevmiyordum. O günkü toplantıyı da Fikret Orman istemiş. Bundan dolayı da gitmedim. Eğer gitseydim yanımda Eymen de olurdu. Benim için çok daha büyük bir felaket olurdu” dedi.

Öte yandan Ece Erken, Mahmutyazıcıoğlu evliyken birlikte olmalarına ilişkin gelen yorumlar karşısında sessizliğini koruyordu. Açıklamaları sırasında bu konuya ilişkin de konuşan Erken, Mahmutyazıcıoğlu’nun kendisine sahte boşanma belgesi gösterdiğini söyledi. Ayrıca Ece Erken’in Mahmutyazıcıoğlu’nun arabasının aynasını parçalarken kameralara yansıyan görüntüler de çok ses getirmişti. Ünlü sunucu o videoyu Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun eski eşinin babasına verdiğini ve eski eşinin de basına verdiğini iddia etti. Ece Erken bunun nedenini ise şu sözlerle anlattı:

“Ayna kırma görüntülerini de sonrasında öğrendiğim kadarıyla Şafak eski eşinin babasına vermiş. Eski eşinin de bunu kamuoyuyla paylaşmasından sonra ondan ayrıldım. Şafak bunu beni yalnızlaştırıp, sadece ona kalma isteğinden dolayı yapmıştı. Yani onunla barışmam için görüntüleri araç olarak kullandı. Bu görüntüler basına sızınca da barıştık. Şafak amacına ulaşmıştı. Hem yalnız kaldım hem işimden ayrılmak zorunda kaldım. Görüntülerin çıktığı gün barıştık ve beni Bodrum’a götürdü.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.