Edirne’de maçta görevli polise yumruklu saldırı: İki gözaltı

Edirne'de futbol müsabakası sırasında alkollü taraftarın saldırısıyla yaralanan polis memuru ambulansla tedavi altına alındı. Gözaltına alınan iki şüpheliye 'görevli memura mukavemet' ve 'kasten yaralama' suçlarından işlem başlatıldı.

Gündem 14 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

Edirne’de Edirnespor ve Zonguldak FK arasında oynanan karşılaşma şiddet olaylarına sahne oldu. Türkiye 3. Lig’in 4’üncü grubunda yer alan bu iki takımın mücadelesi Edirne Tunca Stadı’nda oynandı. Herkesin gözü sahadayken tribünlerde yaşanan olaylar bir anda gerginliğin tırmandırdı.

Karşılaşmanın 84. dakikasında Fatih Yiğit Şanlıtürk’ün attığı golle Zonguldak FK öne geçti. Bu maçın atmosferini bir hayli gerdi. Zonguldak FK taraftarlarından Samet K. isimli bir kişi alkolün etkisiyle sahadan çıkmak istediği sırada güvenlik görevlileriyle tartışmaya başladı. Ancak olay burada kalmadı; güvenliği sağlamak için bölgeye gelen polis memuru E.K. olayın yatışmasını beklerken kendini bir anda gerilimin tam ortasında buldu.

Samet K. polis memuruna doğru hamle yaparak yüzüne sert bir yumruk attı. Polis memuru E.K. bu beklenmedik saldırı karşısında sendeleyip yaralanırken yanında bulunan Miraç B. adlı şahıs da küfürler ve hakaretlerle olaya dahil oldu. E.K.’nın yaralanması üzerine hızla olay yerine ambulans çağrıldı ve polis memuru ambulansta tedavi edildi.

Edirnede maçta görevli polise yumruklu saldırı: 2 gözaltı

Olaydan sonra kaçmaya çalışan Samet K. ve Miraç B. diğer polis memurları tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan kontrolde Samet K.’nın 1.93 promil, Miraç B.’nin ise 1.10 promil alkollü olduğu tespit edildi. Her ikisi hakkında da ‘görevli memura mukavemet’ ve ‘kasten yaralama’ suçlarından işlem başlatıldı.

İstiklal Caddesi'nde polise bıçaklı saldırıİstiklal Caddesi’nde polise bıçaklı saldırı

Polis katili hakkında iddianame hazır: Ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla varan hapis istendiPolis katili hakkında iddianame hazır: Ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla varan hapis istendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.