Öğretmene ek ders ücret artışı Maliye’ye, yeşil pasaport Dışişleri Bakanlığı’na takıldı

Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) taslağının haftaya TBMM Komisyonu'na gelmesi bekleniyor. Ek ders ücretindeki artış planına Maliye, özel okul öğretmenlerine yeşil pasaporta ise Dışişleri Bakanlığı'ndan onay çıkmadı.

Gündem 16 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Mevcut düzenlemede öğretmenler gündüz 140, gece ve hafta sonu eğitimlerinde ise 150 gösterge rakamı üzerinden hesap edilen tutar kadar ek ders ücreti alıyordu.

Öğretmenlere karşı uygulanan şiddetin cezasını artıracak maddelerin de içinde bulunduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu (ÖMK) taslağının haftaya Türkiye Büyük Milliyet Meclisi (TBMM) Komisyonu’na gelmesi bekleniyor. Taslak üzerinde çalışmalar sürerken geçenlerde Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir sunum yaptığı öğrenildi.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre teklifi ilgili bakanlıklar da detaylı şekilde inceliyor. Taslak metinde yer alan ek ders ücretine artış planlaması kamuda açıklanan tasarruf paketi engeline takıldı.

Mevcut düzenlemede öğretmenler gündüz 140, gece ve hafta sonu eğitimlerinde ise 150 gösterge rakamı üzerinden hesap edilen tutar kadar ek ders ücreti alıyordu. Hazırlanan taslakta ek ders ücretinin gösterge rakamı artırıldı. Gece, gündüz ve hafta sonu ayrımı yapılmaksızın 160 gösterge rakamı üzerinden ek ders ücreti ödenmesi yönünde düzenleme yapıldı. Ek ders ücretlerinde yapılması beklenen yüzde 15’lik artışa Hazine ve Maliye Bakanlığından izin çıkmadı. İstişareler sürüyor.

Pasaportta son kararı TBMM verecek

Kanun taslağındaki bir başka düzenlemeyle özel okullarda 15 yıl ve üstünde hizmeti olan öğretmen ve yöneticilere yeşil pasaport verilmesi bekleniyordu. Ancak bu düzenlemeye de Dışişleri Bakanlığı’ndan onay çıkmadı. Son kararı TBMM verecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.