Elazığ’daki maden ocağında göçük: Mahsur kalan işçiler kurtarıldı

Elazığ'daki bir maden ocağında göçük meydana geldi ve dört işçi mahsur kaldı. İşçiler yaklaşık üç saatlik çalışma sonucunda kurtarıldı.

Gündem 26 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Erzincan’ın İliç ilçesinde çevrecilerin yıllardır yaptığı uyarıya rağmen korkulan 13 Şubat’ta olmuştu. Burada Anagold Madencilik ile Çalık Holding’in ortaklığında altın çıkarılıyordu. Bu işlem için siyanür kullanıyordu ki çevrecilerin en büyük tepkisi bunaydı. 13 Şubat Salı günü siyanürlü bir toprak tepesinde heyelan oldu, milyonlarca ton kirli toprak dokuz işçinin üstüne yığıldı. Şimdi o işçiler toprak altında, arama çalışmaları da durduruldu, acılı aileler giriş yasağı olan madenin önünde evlatlarını almayı bekliyor.

Ve İliç’teki işçiler henüz toprak altından çıkarılamamışken Elazığ’da bugün saat 10.04’te özel bir işletmeye ait maden ocağında göçük meydana geldi. Palu ilçesindeki krom madeninde yaşanan göçükte dört işçi mahsur kaldı. Bölgeye AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Bu işçilerden biri ilk anda kurtarılırken ilerleyen saatlerde iyi haberler geldi ve iki işçi daha göçükten çıkarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Valisi Ömer Toraman ilk açıklamasında “Krom madeninde göçük yaşandı. Dört işçiden biri kurtarıldı. Kurtarılan işçinin durumu iyi. Üç işçinin göçük altından çıkartılması için çalışmalar devam ediyor” dedi.

Bu açıklamadan bir saat sonra Elazığ Valiliği sosyal medya hesabından yeni bir açıklama daha yaptı ve ilk müdahalede üç işçinin kurtarıldığını, bir işçi için kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu ve yürekleri rahatlatan haber Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan geldi.

Bakanlık sosyal medya hesabından göçük sırasında bir işçinin kendi imkanlarıyla kurtulduğunu, diğer üç işçinin de kurtarma ekipleri tarafından göçükten çıkarıldığını açıkladı. Bir işçi yaralanırken diğerlerinin durumununsa iyi olduğu belirtildi.

 

Faciadan yıllar önce soruşturma başlatmıştı: Cihaner’den İliç iddialarına belgelerle yanıt

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.