Elektrik akımı felaketinde ifadeler ortaya çıktı: Boruyu değiştirmedik, çünkü bizim işimiz değildi

İzmir Alsancak'ta sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan iki kişinin hayatını kaybetmesiyle ilgili soruşturmada ifadeler ortaya çıktı.

Gündem 23 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İzmir’in Konak İlçesi’nde iki kişinin elektrik akımına kapılarak ölümüyle ilgili soruşturmada gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. 12 Temmuz’da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

Soruşturmada gözaltına alınan mazgal yapımında çalışan Z.T kazı çalışması yaparken bölgede elektrik hattı fark ettiklerini, bunun üzerine kepçeyi durdurup kürek yardımıyla çalışılması talimatı verildiğini söyledi.

 Z.T; ifadesinde şunları söyledi:

Mazgal yapım işi esnasında genel olarak mazgalın altına 50 santimetre bağlantı betonu konur, ancak çalışma yaptığımız yerde yeterli alan olmadığı için çalışmada bu betonları koymadık ve betonları şantiyeye geri getirdik. Betonun konup konmaması konusunda karar İZSU’nundur, ancak gece geç saat olduğu için İZSU ile görüşme yapılmadı. Şirket yetkilisi yeterli alan olmadığı için 300’lük plastik borunun kesilerek mazgalın altına yerleştirilip beton atılması talimatını verdi. B.S. bu talimata uygun olarak boruyu kesti ve mazgal altına yerleştirerek beton attı ve üstüne mazgal yerleştirdi.

NTV’nin aktardığına göre şüphelinin ifadesinde söz ettiği B.S işlem sırasında hiçbir elektrik hattına ya da altyapıya zarar vermediklerini ileri sürdü.

“Yargılanmalarını istiyorum”

Gdz Elektrik’te arıza onarım personeli olarak görev yapan F.A. ise mazgalın yanındaki kaldırımdan duman geldiğini öğrenince kabloya ulaşana kadar kazma işlemi yaptıklarını aktardı.

“Koruyucu borunun tahrip olduğu doğrudur. Kimin yaptığını bilemem. Elimizde malzeme olmadığı için boruyu değiştirme gibi bir işimiz yoktur. Kim bu tesisatı döşedi bilemem, benim işim sadece arıza gidermektir. Bu kontrolü kablo test ekipleri yapar.”

Akıma kapılarak ölen iki kişiden Özge Ceren Deniz’in babası da olay yerindeydi.

Sorumluların hak ettikleri cezayı almasını istediklerini söyleyen baba “Olayda kusuru olan bütün kişi, kurum, kuruluşların hepsinin yargılanmasını istiyorum. Hafif sebeplerle değil kastla yargılanmalarını istiyorum” dedi.

Elektrik faciasında ifadeler ortaya çıktı: İZSU gözlemcisi izinliymişElektrik faciasında ifadeler ortaya çıktı: İZSU gözlemcisi izinliymiş

İzmir’deki elektrik akımı faciası: 'Biz mazgal yapmasak da kaza olurdu'İzmir’deki elektrik akımı faciası: ‘Biz mazgal yapmasak da kaza olurdu’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.