‘Elini beline götürünce vurdum’ dedi, ölen kişiden silah çıkmadı

Adana’da Barış Yalçınkaya kavgalı olduğu Mertcan D. ve Şiyar Alas ile sokakta karşılaştı. Tartışma kavgaya dönüştü. Alas, Yalçınkaya’yı tabancayla vurarak öldürdü, ifadesinde “Elini beline götürünce ateş ettim” dedi. Alas tutuklanırken, ölen Yalçınkaya’nın üzerinden silah çıkmadı.

Gündem 9 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Adana’nın Seyhan ilçesi Küçükdikili Mahallesi’nde 4 Temmuz saat 14.00 sıralarında sokakta karşılaşan Barış Yalçınkaya ile kavgalı olduğu Mertcan D. ve Şiyar Aras tartışmaya başladı. Daha önce yaşadıkları kavga sebebiyle tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü.

Bu sırada Mertcan D. ile Alas, Yalçınkaya’ya tabanca ile ateş açtı.  Yalçınkaya kanlar içinde yere yığılırken, şüpheliler olay yerinden kaçtı.

Akrabalar çatıştı, 2 kişi öldüAkrabalar çatıştı, 2 kişi öldü

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi geldi. İlk müdahalesi yapılan Yalçınkaya, ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Entübe edilip, yoğun bakıma alınan Yalçınkaya, iki gün sonra hayatını kaybetti. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Şiyar Alas’ı, saklandığı eve yapılan baskında yakaladı. Mertcan D.’yi  yakalama çalışmaları ise devam ediyor.

Emniyete götürülen Alas, ifadesinde, “Daha önceden kavga etmiştik ve husumetliydik. Olay günü karşılaşınca tartıştık. Elini beline götürünce, silah çıkaracağını düşünüp ateş ettim” dedi. Polisin yaptığı çalışmada Yalçınkaya’nın üzerinden silah çıkmadığı öğrenildi. Adliyeye sevk edilen Alas, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sadece Türkiye’de yaşanacak türden bir cinayetSadece Türkiye’de yaşanacak türden bir cinayet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.