Emniyet şeridindekilere çarpıp kaçan kişi ünlü çiftin oğlu çıktı

Kemerburgaz'da arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde durarak kontrol eden gruba lüks ciple çarpan sürücü kaçtı. Kazada bir kişi öldü, dört kişi de yaralandı. Kaçan sürücünün yazar Eylem Tok’un 16 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur olduğu belirlendi.

Gündem 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Kaza 1 Mart Cuma günü saat 20.00 sıralarında Kemerburgaz yolunda oldu. İddiaya göre Sarıyer’den üç ayrı ATV motoruyla geziye çıkan 29 yaşındaki Oğuz Murat Acı, 23 yaşındaki Tahsin Arslan, 21 yaşındaki Süleyman Arslan, 25 yaşındaki Hasan Topal, 27 yaşındaki İbrahim Gümüş, motorlardan birinin arızalanması üzerine Kemerburgaz yolunda emniyet şeridinde durdu. Evli ve bir çocuk babası Oğuz Murat Acı bir ATV’nin ışıklarını yakarak önlem almaya çalıştı.

Diğerleri arızalanan motorla ilgilenirken sürücüsünün ismi öğrenilemeyen lüks bir cip emniyet şeridinde bekleyenlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle beş kişi ormanlık alana savruldu. Cip sürücüsü ise aracını bıraktı, arkadan gelen ve içinde arkadaşlarının olduğu başka bir araca binerek olay yerinden kaçtı. Kazadan sonra olanlar çevredekilerin cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Çarpma sırasında Oğuz Murat Acı olay yerinde hayatını kaybetti. Tahsin Arslan, Süleyman Arslan, Hasan Topal, İbrahim Gümüş yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan ikisinin tedavisi sürüyor, iki kişi ise taburcu edildi. Oğuz Murat Acı doğup büyüdüğü Sarıyer Gümüşdere Camii’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Kaza sırasında Oğuz Murat Acı ile birlikte olan kayınbiraderi Süleyman Arslan o anları anlattı. Arslan “ATV’ler ile yola çıktık. Orman yolundan Göktürk’e kadar gidip yakıt aldık. Dönüşte benim kullandığım ATV arızalandı. Virajda durmak istemedik, gelen araçların bize çarpmaması için ileri aldık. Biz ATV’nin sorununu çözmeye çalışırken vefat eden eniştem Oğuz ‘ATV’leri döndürelim, ışığı görsünler çarpmasınlar’ dedi. Bazı araçlar bizi fark edip yavaşladı. Bize çarpan araç aşırı süratliydi. Işığını görmemizle aracın kayması bir anda oldu. Aşağı ormanın içine uçmuşum. Bana seslendiklerinde toparlanmaya başladım, sonra ‘Oğuz yok’ dediler. Onu aradık, ardından ambulanslar geldi, sedye ile onu yukarı çıkardık. Kuzenim aracın altında kalmıştı, onu da çıkardık. Diğer arkadaşlarım yerde yatıyordu. Ben de mecburen ayakta durmak zorundaydım. Arkalarından birlikte gelen bir araçla kaçmışlar” dedi.
Patronlar Dünyası’ndan Edanur Aktürk Akyol kazayı sosyetik camia tarafından da tanınan yazar Eylem Tok ve doktor Bülent Cihantimur’un 16 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur’un yaptığını yazdı.

Anlatılana göre Timur Cihantimur yanında iki arkadaşıyla babasına ait Porsche marka otomobil ile gezintiye çıktı. Sürat yaptığı öğrenilen 16 yaşındaki Cihantimur karanlık yolda ATV araçları bozulan ve tamir için emniyet şeridinde duran beş kişiyi ezdi. Aracı yoldan çıkan araçtaki Cihantimur ve arkadaşları arkadan gelen araçtaki Eylem Tok’un aracına binerek olay yerinde uzaklaştı.
Eylem Tok’un olay yerinden ayrılmadan önce kazazedelerin cep telefonlarını da yanına aldığı belirlendi. Polisler olayı çözmeye çalışırken Eylem Tok oğlu ile birlikte Mısır’a uçtu. Yetkililer firari Cihantimur’u yakalanması için Mısırlı yetkililer ile temasa geçti.

TEM'de karşıya geçmeye çalışan aileye otomobil çarptı: Beş kişilik aile yok olduTEM’de karşıya geçmeye çalışan aileye otomobil çarptı: Beş kişilik aile yok oldu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.