Otobüs yolcuları TEM’de indirdi, aile karşıya geçmek istedi ve beş kişi böyle can verdi

Kızlarının Ankara'daki düğününden dönen Okur ailesi otobüs terminali yerine TEM otoyolunda, evlerine yakın bir yerde indi. Karşıdan karşıya geçerken de araç çarptı ve beş kişilik aile yok oldu.

Gündem 5 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Okur ailesi Ankara’daki 19 yaşındaki kızları Sıla Okur’un nikah törenine katılmak için 3 martta Pendik’ten yola çıktı. Yapıldı nikâh, mutlu gününde kızlarının yanında oldular ve ertesi gün otobüsle İstanbul’a döndüler.

Kurtköy’de yaşıyorlardı ve gece saat 01.00 gibi TEM Otoyolu Kurtköy kavşağında, evlerine on dakika mesafede, TEM otoyolu Pendik kavşağında otobüsten indiler.

Beş kişiydiler, birbirlerini kollayarak karşıya geçiyorlardı ki inanılması zor bir facia yaşandı: Sultanbeyli istikametine giden Soner Kurt yönetimindeki 35 KD 5720 plakalı otomobil beşine birden çarptı: 68 yaşındaki Fatma Gürsoy, 48 yaşındaki Şükrü Okur, 44 yaşındaki Melek Okur, 15 yaşındaki Muhammet Alihan Okur ve 11 yaşındaki Ecrin Okur olay yerinde, anında hayatını kaybetti. Bütün aile yok oldu. Geriye bir gün önceki sevincin, kızları Sıla’nın nikah fotoğrafları kaldı.

Ailenin yakınları sinir krizi geçirdi.

Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipleri otomobilde sıkışan sürücü Soner Kurt’u kurtardı, yaralı ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis de bu arada güvenlik önlemi aldı, trafiği tek şeritten kontrollü şekilde sağladı.

Polis olay yerinde inceleme yaparken ailenin yakınları yetişti, dehşet manzarası karşısında sinir krizleri geçirdiler. Onlardan Eyüp Baş zorlukla şunları anlattı: “Ankara’dan nikah merasiminden gelirken yolcu otobüsü TEM Otoyolu kenarında indiriyor. Karşıdan karşıya geçerken de bu olay yaşanıyor. Yalnız otobüs firmasının yolcu istese bile indirmemesi gerekirdi. Bu çok ciddi, sorumluluk isteyen bir mevzu. Terminalde indirmeliydi şoför, yolcuyu oradan evlere göndermeliydi. Oysa otobüs firması TEM Otoyolu’nda indiriyor. Bu cinayet gibi bir kaza. Cinayete sebep olduğu için olayın takipçisi olacağız. Adli yollardan hakkımızı arayacağız. Otobüs firmasıyla ilgili, Adli Tıp Kurumu’ndan aldığımız raporlara göre adli makamlara başvuru yapacağız. Kabul edilebilir bir şey değil. Çok üzgünüz.”

Mustafa Destici trafik kazası geçirdiMustafa Destici trafik kazası geçirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.