Emniyet’te dayak: Avukat polisleri, polisler avukatı suçladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde darp edildiğini ileri süren avukat Bahtiyar Kandeğer, polislerden şikayetçi olurken polisler de ilk saldırının kendilerine yapıldığını söyledi.

Gündem 28 Haziran 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde darp edildiğini belirten avukat Bahtiyar Kandeğer, polislerden şikayetçi oldu. Öte yandan, saldırıya uğrayan Kandeğer ve Şehnaz Altunkaya’nın İstanbul Bağcılar’da iş yerlerine silahlı saldırı gerçekleştirip bir polis memurunu da yaralayan çetenin avukatları olduğu ve polislere saldırdığı öne sürüldü.

Avukat Bahtiyar Kandeğer, bir müvekkilinin durumunu takip etmek için saat 01.00 sıralarında gittiği İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki polisler tarafından darp edildiği iddiasıyla İstanbul Adalet Sarayı’nda suç duyurusunda bulundu. Kandeğer, olayı sosyal medya hesabından duyurdu.

Kandeğer savcılıktaki ifadesinde “Müvekilimin gözaltına alındığını duyunca meslektaşım Avukat Şehnaz Altunkaya ile beraber Vatan Emniyet’e gittiğim ve görüşme talebinde bulundum. Uzun süre bekledik ardından görüşme yapamadık. Müvekkilim bana mesaj attı. Darp edildiğini ve hakkında herhangi bir gözaltı kararı olmadan ve bir işlem de yapılmadan serbest bırakıldığını söyledi. Kendisiyle buluştuk, diğer müvekkilimin de darp edildiğini söyledi. Yeniden emniyete gittim. Müvekkilimin orada olmadığını söylediler. Daha sonra da orada olduğunu söyleyerek bizi beklettiler” dedi. Daha sonra memurlarla gerginlik yaşadıklarını ve kendisini dövdüklerini belirten Kandeğer, polislerden şikayetçi oldu. Konuya ilişkin Emniyet’ten henüz bir açıklama yapılmadı.

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi’nden yapılan açıklamada da “İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde polis işkencesine maruz bırakılan iki meslektaşımızın memur suçları soruşturma bürosundaki ifadeleri tamamlandı, sürecin takipçisiyiz. Savunmaya yönelik saldırılara karşı meslektaşlarımızla dayanışmaya ve işkenceyle mücadeleye devam edeceğiz!” denildi.

Polislere saldırdıkları iddia edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Bağcılar’da kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs suçlarını işleyen çeteye operasyon yapıldığı bildirildi.

İddiaya göre çetenin avukatları Bahtiyar Kandeğer ve Şehnaz Altunkaya’ydı. Bahtiyar Kandeğer ve Şehnaz Altunkaya, İstanbul Emniyeti’nde müvekkilleri için hazır bulundu.

Paylaşılan görüntülerde, Şehnaz Altunkaya’nın polislerle tartıştığı ve kolunu kendisini kameraya alan kişiye savurduğu görüldü. Altunkaya’nın müdahalesinin ardından polisler avukatlara saldırdı.

Tekbirli saldırı Diyarbakır'ı ayağa kaldırdıTekbirli saldırı Diyarbakır’ı ayağa kaldırdı

Konya'da İsrail tepkisi: Hamburgercide sıra bekleyenlere saldırıKonya’da İsrail tepkisi: Hamburgercide sıra bekleyenlere saldırı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.