Sahte polis üç ilde milyonları cebe indirdi dördüncüde yakalandı

Kendini polis olarak tanıtarak milyonlarca lira değerinde dolandırıcılık yapan İ.B. polisin filmleri aratmayacak operasyonuyla yakalandı. Daha önce üç ilde dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edilen İ.B tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gündem 18 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Yalova’da kendisini polis olarak tanıtan İ.B., telefonla aradığı S.T.’ye kasasındaki altınların banka görevlilerince çalındığını ve bankaya operasyon yapacaklarını, devletin bankaya el koyacağını söyledi ve kadının bankadaki parayı kendisine teslim etmesini istedi. Durumdan şüphelenen S.T.’nin akrabaları olayı polise bildirdi.

Teknik takip başlatan polis S.T.’nin şüpheli İ.B. ile parayı teslim etmek üzere buluşma ayarlamasını istedi. S.T. de şüpheli İ.B. ile Gazi Paşa Caddesi’nde bir parkta buluşmak üzere sözleşti. S.T. banka kasasında bulunan 1 milyon 100 bin TL değerindeki 26 adet ata altını, altın kol saatini, 25 gram külçe altını, 2 adet burma bileziği, 1 adet halka bileziği, 2 adet çift burma bileziği, 2 adet küpe ve 4 adet altın yüzüğü şüpheliye teslim edeceğini söyledi.

Buyrun 'arızalı araç' dolandırıcılığına: Tamirci, komiser, katip, bankacı aynı çetedeBuyrun ‘arızalı araç’ dolandırıcılığına: Tamirci, komiser, katip, bankacı aynı çetede

Polis daha önceden buluşma noktasındaydı. Şüpheli İ.B. parkta bekleyen S.T.’nin yanına geldiği sırada baskın yapan polis ekipleri dolandırıcıyı suçüstü yakaladı.

Gözaltına alınan İ.B.’nin dört farklı ilde yedi farklı dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edildi. İ.B toplam 4 milyon 919 bin TL ve 1 milyon 454 bin 800 dolarlık dolandırıcılık yaptı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.B. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet yıllardır uyarıyor ama nafile: Telefon dolandırıcıları bu kez Suudi Arabistanlı kadını çarptıEmniyet yıllardır uyarıyor ama nafile: Telefon dolandırıcıları bu kez Suudi Arabistanlı kadını çarptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.