Ender Saraç’ın oğlu ifade verdi: Beni istismar etmedi, ama annemi öldürebilir

Beslenme ve diyet uzmanı Dr. Ender Saraç'ın 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Mağdur çocuk pedagog eşliğinde verdiği ifadede iddiasını doğrulamadı. Ama savcılık ve mahkeme ikna olmadı.

Gündem 31 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Beslenme ve diyet uzmanı Dr. Ender Saraç’ın 13 yaşındaki oğlunu istismar ettiği iddiasıyla 22.5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Ender Saraç duruşmaya avukatı Altın Mimir ile katıldı. Şikayetçi olmayan anne Benan Saraç da hazır bulundu. Mağdur çocuk M.S. ise duruşmaya Adli Görüşme Odası’ndan SEGBİS ile katıldı.

Mağdur çocuk M.S., pedagog eşliğinde verdiği ifadede annesiyle babasının ayrıldığını, aynı apartmanda farklı dairelerde yaşadıklarını, babasının birdenbire kendisine kötü koktuğunu söyleyip kıyafetleriyle banyoya soktuğunu söyledi.

Babasının kendisine baskı yaptığını öne süren M.S., babasının evlerine giderek kapıyı tekmelediğini, barışmak için annesini “Seni hapse attırırım, çocukları senden alırım” diyerek tehdit ettiğini, kendisinin de bunların son bulması için istismar suçlaması yaptığını anlattı.

İstismar iddiasını anlattığında annesinin kendisine inanmadığını, sonra da bunu okulda rehberlik öğretmenine söylediğini, sadece babasının okula çağrılacağını belirtti. Kendisiyle konuşulduktan sonra babasının utanıp bir daha kendilerine yaklaşamayacağını düşündüğünü belirten M.S. istismar iddiasının doğru olmadığını, babasının cinsel istismarına maruz kalmadığını, şimdi doğruyu söylediğini belirtti.

‘Uzaklaştırma kararını ömür boyu uzatın’

Cumhuriyet’ten Fahrettin Öztürk’ün haberine göre mağdur M.S., ifadesini bitirdikten sonra “Eğer uzaklaştırma kararını uzatabiliyorsanız ömür boyu devam etmesini istiyorum. Biterse hayatı mahvolmuş olabilir, çok kızmış olabilir, annemi öldürebilir. Bundan çok korkuyorum” dedi.

Mağdur M.S’ye atanan temsil kayyımı beyanında M.S.’nin mahkemedeki beyanının ezberletilmiş olduğu kanaatinde olduklarını belirterek şikayetçi olduklarını söyledi.

Davaya katılan Aile Bakanlığı avukatı aile içi istismar dosyalarında mağdurların sıkça ifade değiştirdiklerine dikkat çekerek M.S.’nin ilk ifadesine itibar edilmesini istediklerini kaydetti.

Oğlunun beyanına karşı söz alan Dr. Ender Saraç oğlunun ilk beyanının ezberletildiğini, mahkeme huzurunda verdiği beyanın gerçek olduğunu, oğlunu sekiz aydır görmediğini, bu nedenle bir şey ezberletmesinin mümkün olmadığını savundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme adli görüşme raporunun hazırlanarak dosyaya gönderilmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı 13 Haziran’a erteledi.

Ender Saraç'ın 'oğluna cinsel istismar' davasında şok anneden geldi: Olmamış böyle şeylerEnder Saraç’ın ‘oğluna cinsel istismar’ davasında şok anneden geldi: Olmamış böyle şeyler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.