Engin Polat’ın hesabından paylaşılan ‘maskeyi’ avukatı da bilmiyor: Cezaevine gidince soracağım

Çorlu Çorlu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Engin Polat'ın, sosyal medya hesabı Instagram üzerinden yapılan maskeli fotoğraf paylaşımı dikkat çekti.

Gündem 11 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Engin Polat'tın hesabından dikkat çeken paylaşım.

Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklanan Engin Polat’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşım dikkat çekti. Polat’ın paylaşımının ne anlama geldiği ise merak konusu oldu.

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu şüphelilerden 12’si, 05.11.2023 tarihinde tutuklandı.

Dilan Polat, eşi Engin Polat ve kardeşi Sıla Doğu’nun da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma”, “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet”, “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” ve Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Kanunu’na muhalefet” suçlamaları vardı.

Emniyet tutanaklarında Polat çiftine Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna dayandırılan temel suçlama, 250 milyon TL’lik “kara para aklama” iddiasıydı.

Engin Polat’tan merak uyandıran paylaşım

Dilan Polat ile Eşi Engin Polat tutuklanarak Marmara Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Ardından Engin Polat, Çorlu Çorlu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na sevk edildi.

Hâlâ Çorlu’da tutuklu bulunan Engin Polat’ın sosyal medya hesabı Instagram’dan dün gece yapılan paylaşım dikkat çekti. Polat’ın paylaşımında, bahçe içinde beyaz bir maskenin fotoğrafının paylaşıldığı görüldü. Polat’ın kız kardeşi de paylaşımı alıntılayarak “Ahhh çok özledim abim” notunu düştü.

Konuyla ilgili 10 Haber’e konuşan Engin Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya, paylaşımdan haberinin olmadığını söyledi. Avukat Kaya, söz konusu paylaşımı müvekkilini cezaevinde ziyaret edince soracağını belirtti.

Öte yandan anoreksiya teşhisi nedeniyle geçen günlerde tahliye edilen Nihal Candan’ın eşi Faruk Çiçek’in de aynı saatlerde benzer bir paylaşımda bulunduğu görüldü.

Dilan Polat, Adli Tıp'ta tahliye arıyor: Psikolojisi incelenecekDilan Polat, Adli Tıp’ta tahliye arıyor: Psikolojisi incelenecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.