Dilan Polat, Adli Tıp’ta tahliye arıyor: Psikolojisi incelenecek

Suç örgütü kurmaktan kara para aklamaya kadar çeşitli suçlardan tutuklu fenomen Dilan Polat’ın kendine zarar verdiği iddiaları nedeniyle Adli Tıp’a sevkine karar verildi. Çıkacak rapora göre tahliye olabilir.

Gündem 7 Mayıs 2024

Suç örgütü kurma ve üye olma, örgütlü biçimde yasadışı bahis oynatma, mal varlığı değerlerini aklama, vergi kaçırma, rakip gördüğü güzellik merkezine silahlı saldırı düzenlenmesini azmettirme gibi ağır suçlamalarla eşiyle birlikte tutuklu bulunan fenomen Dilan Polat cephesinde önemli bir gelişme oldu.

Dilan Polat’ın arkadaşı Candan Toprak önceki gün yaptığı paylaşımda Polat’ın kendisine zarar verdiğini ve vücudunda morluklar ve kesikler olduğunu iddia etmişti. Bu iddialara Dilan Polat’ın kayınvalidesi Şükran Polat da katılmış, sosyal medyadan paylaşımında gelinin cezaevinde kendine zarar verdiğini ileri sürmüştü.

Avukattan ‘tutukluluğa elverişsiz’ hamlesi

İddiaların sosyal medyada konuşulur hale gelmesinin ardından Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olan Polat’ın avukatı şüpheli Dilan Polat’ın sağlık sorunları yaşadığını ve kendisini kesici aletle yaraladığını, sağlık sorunlarının tehlike arz ettiğini belirterek cezaevinde kalmasının elverişli olmaması gerekçesiyle tahliye talep etti. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu da avukatın gerekçelerinin uzmanlarca değerlendirilmesini istedi.

Savcılık Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na yazı yazıp Dilan Polat’ın en yakın Adli Tıp Kurumu birimine sevkine karar verdi. Polat’ın akıbetini Adli Tıp’tan gelecek rapor belirleyecek.

Bahar Candan da aynı yolla çıktı

Kara para aklama soruşturmasında tutuklanan, cezaevinde yemek yememe hastalığına yakalanarak 37 kiloya kadar düşen sosyal medya fenomeni Bahar Candan da sağlığı hapishanede kalmak için elverişsiz olduğu gerekçesiyle geçen hafta tahliye edilmişti.

Candan başka bir dolandırıcılık davasının baş sanığı olan Seçil Erzan ile aynı koğuşta kalıyordu.

Sinir krizi geçiren Dilan Polat kollarına, bacaklarına ve boynuna kesik attıSinir krizi geçiren Dilan Polat kollarına, bacaklarına ve boynuna kesik attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.