‘Ergenekon davası’nın savcısı kayıplara karıştı, duruşmada kavga çıktı

Ergenekon davasının soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev yapan eski hakim ve savcılar hakkında davada sanıklardan Mehmet Ali Pekgüzel adeta ortadan kayboldu.

Gündem 13 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ergenekon davasının soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev yapan eski hakim ve savcılar hakkında davada sanıklardan Mehmet Ali Pekgüzel adeta ortadan kayboldu.

Ergenekon kumpası davasının soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev yapan eski hakim ve savcılar hakkında “hürriyeti tahdit, görevi kötüye kullanma, evrakta sahtecilik” suçlamalarıyla açılan davada en önemli sanıklardan Mehmet Ali Pekgüzel adeta ortadan kayboldu.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 8. Ceza Dairesi’nde görülen davada sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaları tamamlanmış, sadece eski savcı Mehmet Ali Pekgüzel’in savunması kalmıştı. Pekgüzel geçen ay savunmasını yapmaya başlamış, ancak daha sonra savunmasını tamamlamadan gerekçesiz şekilde duruşmalara katılmamıştı. Bunun üzerine zorla duruşmada hazır edilmesi kararı alınmıştı. Ancak Pekgüzel’in bugünkü duruşmada da hazır edilmediği görüldü.

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın haberine göre sanıklardan sadece örgüt üyeliği suçlamasından tutuklu Mehmet Murat Yönder ve tutuksuz sanık Hüsnü Çalmuk’un katıldığı duruşmada mahkeme başkanı gelen evrakları okuduktan sonra sanıkların, avukatların ve savcının beyanlarını aldı. Avukatlar gelen evraklar için diyecekleri olmadığını, ancak beyanda bulunmak istediklerini bildirince Mahkeme Başkanı “Daha sonra” dedi.

Savcının kovuşturmanın genişletilmesi taleplerinin reddedilmesini ve esas hakkındaki mütalaası yönünde karar verilmesini istemesinin ardından mahkeme başkanı sanıklar Hasan Hüseyin Özese ile Hüsnü Çalmuk’un reddi hakim talebiyle ilgili 9. Ceza Dairesi’nin kararının bekleneceğini, bu nedenle duruşmanın 20 Mayıs’a bırakıldığını açıklayıp duruşmayı sonlandırdı.

Mahkemede kavga çıktı

Avukatlar Hüseyin Buzoğlu ile Nusret Senem beyanda bulunmak istediklerini hatırlatınca başkan “Duruşma bitti” karşılığını verdi. Av. Senem’in “Emrivaki yapıyorsunuz. Böyle şey olmaz” tepkisi üzerine mübaşir avukatlardan dışarı çıkmalarını isterken başkan “Sözlerinize dikkat edin” diye uyardı.

Avukat Senem “Böyle yargılama olmaz. Taraflısınız” sözleriyle tepkisini sürdürünce de başkan görevlilere tutanak tutmaları talimatını verdi.

O madenden rüşvet almış, Ergenekon’da gizli tanık olmuştu: Meşhur İliç savcısı şimdi nerede?O madenden rüşvet almış, Ergenekon’da gizli tanık olmuştu: Meşhur İliç savcısı şimdi nerede?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.