Erzurum’dan Ankara’ya sahte göçmen belgesi ticareti

Erzurum'da oturma izni olan Afgan bir genç Ankara'ya gitmek isteyince yasadışı yollara başvurdu. Başka bir göçmenden aldığı sahte belgeyle Erzurum Tren Garı'nda yakalandı.

Gündem 14 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sahte belgeyle yakalanan göçmen.

Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’dan kaçıp yasa dışı yollarla Türkiye’ye gelen İbrahimi Bismillah Erzurum’da yaşıyordu. 19 yaşındaki Bismillah’ın sadece Erzurum’da ikamet etme izni vardı ama o Ankara’ya gitmek istedi. Bu nedenle de Erzurum Tren Garı’na gitti ama işler beklediği gibi olmadı. Belgesini Devlet Demiryolları gişe memuruna verdiğinde TCDD görevlisi şüphelendi.

Düzenledikleri sahte belge.

Belgenin orijinal olmadığını, fotoğrafın ve kimlik bilgilerinin farklı kişiye ait olduğunu gören personel durumu polise bildirdi. Polis ekipleri İbrahimi Bismillah’ın yol izin belgesindeki fotoğrafın photoshop ile sonradan eklendiğini tespit etti.

Bismillah yol izin belgesini tanımadığı bir kişinin kendisinden bin TL alarak hazırladığını söyledi. Ekipler İbrahimi Bismillah’ı evrakta sahtecilikten işlem yapmak üzere Gürcükapı Polis Merkezi’ne götürdü. Belgenin 34 yaşında Abdul Jalal Saıghanı isimli başka bir yabancı uyruklu kişiye ait olduğu ortaya çıktı.

Afganistan sellere teslim: 315 kişi öldüAfganistan sellere teslim: 315 kişi öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.