Eşi evi terk etmiş, o da ‘Mahalleyi havaya uçuracağım’ demişti: Tehdidin bedeli 68 yaşında hapse düşmek oldu

Çorum'da eşinin evi terk etmesiyle bunalıma giren 68 yaşındaki adam evini ve mahalleyi havaya uçurmakla tehdit etti. Polisin saatler süren ikna çabalarının ardından teslim oldu yaşlı adam ve tutuklandı.

Gündem 4 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

Çorum’un Ilıca Caddesi’nde ikamet eden 68 yaşındaki Ali Rıza Gülbahçe eşi evini terk edince hayatının altüst olduğunu hissetmişti. Evliliklerinde 50 yılı geride bırakmış, birlikte sayısız badireler atlatmışlardı. Ancak bu seferki kriz onu umutsuzluğun en derin noktasına sürükledi.

Ali Rıza Gülbahçe bunalım ve çaresizliğin getirdiği bir kararla herkesi dehşete düşüren bir plan hazırladı. Evinde ve arabasında 30 litre benzin biriktirdi. Evin doğalgazını da ocaktan ayırınca tüm odalara gaz doldu. Gülbahçe bu ürkütücü hazırlığını bir tehdit notuyla da duyurdu: “Eşim eve dönmezse mahalleyi havaya uçuracağım.”

Mesajı sabah saatlerinde Ilıca Caddesi’nden geçen biri fark etti ve dehşet içinde hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, sağlık ekipleri ve doğalgaz elemanı sevk edildi. Sokak hızla yaya ve araç trafiğine kapatıldı, doğal gaz kesildi, bina boşaltıldı. Polisler Gülbahçe ile saatler süren bir pazarlık ve ikna sürecine girdi.

‘Tüm Çorum halkından özür diliyorum’

Sonunda ikna edilen Gülbahçe polise teslim oldu. Geceyi Emniyet Müdürlüğü’nde geçiren yaşlı adam ertesi gün adliyeye sevk edildi. Savcıya verdiği ifadede “50 yıldır evliyiz ve onu çok seviyorum. Eşim evi terk edince ne yapacağımı bilemedim, böyle bir şeye kalkıştığım için çok pişmanım. Tüm Çorum halkından özür diliyorum” dedi.

Ancak mahkeme Gülbahçe’nin pişmanlık dolu sözlerine rağmen olayın ciddiyeti nedeniyle onu tutukladı. Yaşlı adam adliye çıkışında gazetecilere  yine de gazetecilere seslendi: “Eşimin eve dönmesini istiyorum.”

Yaşlı adama saldırıp parasını aldılar, polis gelince de tacizle suçladılarYaşlı adama saldırıp parasını aldılar, polis gelince de tacizle suçladılar

'Binbaşıya göstereceğiz, imzala' yalanı: Yaşlı adam 182 bin euro borçla baş başa kaldı‘Binbaşıya göstereceğiz, imzala’ yalanı: Yaşlı adam 182 bin euro borçla baş başa kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.