Eşini taciz etti diye babasını öldürdü, müebbet hapis yedi

Eşine tacizde bulunduğu iddiasıyla babasını tüfekle öldüren Doğukan Ak cinayetin ardından evi ateşe verip kaçtı. Yakalanan Ak yargılandığı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem 17 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA
Samsun’un Alaçam ilçesi temmuz ayında trajik bir aile dramına tanıklık etti. 23 yaşındaki Doğukan Ak eşini taciz ettiğini ileri sürdüğü babası Yaşar Ak’ı öldürdü. Cinayet küçük bir mahallede yaşayan aileyi derinden sarsarken olaylar zinciri cinayetle sınırlı kalmadı.

Doğukan Ak 3 temmuz akşamı Alaçam’ın Gökçeboğaz Mahallesi’nde, boşanmış annesinin iki katlı müstakil evinde yaşayan babası Yaşar Ak’la görüşmeye gitti. Eşini taciz ettiğini düşündüğü babasına öfke dolu olan Doğukan bu ziyaretin ardından bir daha hayatına aynı şekilde devam edemeyecekti.

Baba ile oğul arasında başlayan sözlü tartışma hızla kontrolden çıktı. Doğukan Ak yanında getirdiği tüfekle önce babaannesine yöneldi. 68 yaşındaki Safinaz Doğan torununun saldırısında başına aldığı darbeyle yere yığıldı. Ancak bu sadece başlangıçtı.

Oğul Doğukan ardından tüfeği babasına doğrultarak tetiği çekti ve adamı vurarak öldürdü. Doğukan cinayetin ardından evde yangın çıkardı. Bu ateş sadece fiziksel anlamda değil, Ak ailesinin hayatında uzun süre sönmeyecek bir travmanın da fitilini yaktı.

Yangını başlatan Doğukan Ak olay yerinden hızla uzaklaşmak için yoldan geçen bir aracı durdurup gasp etti. Kaçarken babasının cesedi geride kalmış, evde alevler yükselirken babaannesi hastaneye kaldırılmak üzere ambulansa alınmıştı.

Doğukan Ak bir süre kaçmayı başardı. Yakakent ilçesine doğru ilerlerken polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya devam eden Ak kaçışın sonsuza dek sürmeyeceğini biliyor olmalıydı. Polis Etyemez Mahallesi’nde kaçan aracı durdurmak için tekerleklere ateş açtı ve Doğukan Ak’ı etkisiz hale getirdi. Yakalanmasının ardından Alaçam İlçe Jandarma Komutanlığı’na teslim edilen Doğukan ilk sorgulamanın ardından tutuklandı.

İddiüname hazırlandı ve yargılandı Doğukan Ak,  yargılama da dün Bafra Ağır Ceza Mahkemesi’nde sona erdi. Mahkeme babasını kasten öldürme suçundan Doğukan Ak’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme salonunda duyurulan karar trajedinin adli boyutunu tamamlarken babaanne Safinaz Doğan’a saldırıdan ceza verilmemesi dikkat çekti.

Cinayet sanığı suçlamayı 'gurur meselesi' yaptı: 1,5 milyon liraya cinayet işleyecek kişiler değiliz'Cinayet sanığı suçlamayı ‘gurur meselesi’ yaptı: 1,5 milyon liraya cinayet işleyecek kişiler değiliz’

Kaza değil cinayet: Milli basketbolcu İlkan Karaman sarhoş sürücü kurbanıKaza değil cinayet: Milli basketbolcu İlkan Karaman sarhoş sürücü kurbanı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.