Katil pek iyi halli çıktı! Eşini 11 kurşunla öldürmeye 16 yıl ceza indirimi

Eşini 11 kurşunla öldüren Ezalettin Sarıyıldız 'Allah biliyor eşimi kasten öldürmedim' dedi. Mahkeme inanmadı ve ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Bununla birlikte ceza iyi halden 20 yıla indirildi. Ömür boyu hapis verilseydi katil 36 yıl cezaevinde kalacaktı.

Gündem 28 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Ezalettin Sarıyıldız geçen yıl 24 Ekim’de Erzurum’un Horasan ilçesinde ruhsatlı tabancasıyla eşi Yasemin Sarıyıldız’ı öldürdü. Jandarmanın gözaltına aldığı Sarıyıldız çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Yasemin Sarıyıldız’ın yapılan otopsisinde vücuduna 11 kurşunun isabet ettiği, dördünün öldürücü nitelikte olduğu belirlendi. Hazırlanan iddianamede Ezalettin Sarıyıldız’ın eşinin önce sağ gözüne vurduğu, ardından silahla öldürmek amacıyla kasıtlı hareket ettiğine yer verildi. Savcı Ezalettin Sarıyıldız’ın ‘Eşe karşı kasten öldürme’ suçunu işlediğini, ilgili sevk maddesinin karşılığı olan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Erzurum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın önceki gün karar duruşması vardı. Yasemin Sarıyıldız’ın kardeşi Abdullah Kurt “Olaydan bir yıl önce ablamın evine misafir oldum. Sanık ablama bağırıp hakaret ediyor, çocuklarına ‘neden oldunuz, olmasaydınız’ diyordu. Ben yaşananlara üzülerek başka odaya geçtim. Ben ayrıldıktan sonra ablamı dövmüş. ‘Ailene bir şey yansıtırsan kardeşini öldürürüm’ diye de tehdit etmiş” dedi.

Eşine 11 kurşun sıkan Ezalettin Sarıyıldız ise savunmasında “Allah biliyor, ben eşimi kasten öldürmedim. Eşimle hiçbir problem yaşamadım. Onu çok sevdim. Elimdeki silahtan çıkan kurşunla öldü, ama inanın, ben onu değil kendimi vurmak istedim. Eşim müdahale eder, engel olur diye düşündüm. Eşim dışarıya çıktı sanmıştım, nasıl oldu anlamadım. Eşimin ailesinin iddia ettiği gibi biri olsaydım onların hiçbiri burada olmazdı” dedi.

Mahkeme heyeti aranın ardından davayla ilgili kararını açıkladı. Ezalettin Sarıyıldız kasten öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 20’yıla indirdi. Mahkemenin kadın üyesi bu indirime muhalefet şerhi koydu.

Cinayete savunma: Bir el ateş edecektim, elim acıdı iki el ateş ettimCinayete savunma: Bir el ateş edecektim, elim acıdı iki el ateş ettim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.