Eşini bıçakladı: Bıçağı belden aşağı salladım, istesem öldürürdüm

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bıçakla saldırdığı eski eşi Elif Gedik'i yaraladığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Halil Karabıyık ilk duruşmadaki ifadesinde "Niyetim ona ufak da olsa zarar vermekti. Öldürme niyetim yoktu" dedi.

Gündem 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Bozcaada ilçesinde iki çocuğuyla birlikte yaşayan Elif Gedik çalıştığı markette 2019 yılında boşandığı eşi Halil Karabıyık’ın bıçaklı saldırısına uğradı. Kalçasından ve karnından yara alan Gedik iş yerinin karşısındaki başka bir markete kaçtı. Market sahibinin araya girmesiyle saldırıdan kurtulan ve gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Bozcaada Toplum Sağlığı Merkezi’ne kaldırılan Elif Gedik tedaviye alındı, ardından Çanakkale’ye sevk edildi.

Olay anı bir iş yerinin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Gözaltına alınan şüpheli Karabıyık Bozcaada ilçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Ezine Adliyesi’ne sevk edildi ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Soruşturmanın tamamlanmasının ardından Karabıyık hakkında ‘öldürmeye teşebbüs’, ‘tehdit’ ve ‘hakaret’ suçlarından Çanakkale 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Halil Karabıyık şikayetçi Elif Gedik ve yakınları katıldı.
Sanık Halil Karabıyık duruşmadaki ifadesinde “Arkadaşımla evde oturuyorduk. Oğluma telefon ettim, açmadı. Ulaşamayınca Elif’i aradım. Telefona başka bir adam çıktı. Bana küfretmeye başladı. Cinayetten yattığını söyledi. Bunun üzerine telefonu kapattım. Daha sonra beni görüntülü olarak aradılar. Elif ve yanındaki adamı öpüşürken gördüm. Sabah olduğunda oğlumu arayıp olanları anlattım. Daha sonra Elif’in babasını aradım, olanları ona da anlattım. Elif’in babası ‘psikolojisi bozuk, idare et’ dedi. Bu durumları kendisiyle konuşmak için arkadaşımla Bozcaada’ya gittik. Çünkü kızım için tedirgin oldum. Böyle bir adama çocuk emanet etmek istemedim. Bozcaada’ya geldikten sonra oğlum, arkadaşım ve ben Elif’in çalıştığı dükkana gittik. Elif’e yemek yiyelim, olanları da konuşalım dedim. Bıçağı sürekli yanımda taşırdım. Yaptığım iş dolayısıyla ve arabamın kaportasını açmak için. Yemek yemeğe gitmek için dükkanda eşyaları toplarken Elif yüzüme tükürüp küfretti. Niyetim ona ufak da olsa zarar vermekti, öldürme niyetim yoktu. Olsaydı bıçağı belden aşağıya bacaklarına değil boynuna, kalbine saplardım. Zaten küçük bir kadın, istesem her zaman öldürürüm. Ama niyetim öyle değildi” dedi.
Mahkeme heyeti sanık Halil Karabıyık’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için davayı 5 Nisan tarihine erteledi.

Vahşi bir kadın cinayetine daha 'pişmanlık' indirimiVahşi bir kadın cinayetine daha ‘pişmanlık’ indirimi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.