‘Çocukların eğitimi için geri dön’ diye ikna ettiği eşini bir hafta sonra döverek katletti

Fransa'da boşanma kararı alıp iki çocuğuyla İstanbul'a gelen Seval Tuğba Keleş kocasının “Çocukların eğitimi için geri dön” baskısıyla eve dönünce dövülerek katledildi.

Gündem 17 Ekim 2024

Fransa’da üç yıl önce boşanma kararı alıp iki çocuğuyla İstanbul’a gelen Seval Tuğba Keleş kocasının ‘Çocukların eğitimi için geri dön’ baskısına dayanamayıp Fransa’ya döndü; dövülerek katledildi. Evlat acısıyla sarsılan ailesi kızlarının cenazesini Türkiye’ye getirmeye çalışıyor.

Kadın cinayetlerine bu kez yurtdışında bir yenisi eklendi. Fransa’da yaşayan Seval Tuğba Keleş inşaat operatörü 17 yıllık kocası Ahmet Keleş’ten şiddet ve baskılar nedeniyle ayrılmak istedi, 2021’de Türkiye’ye dönme kararı aldı. Çocukları Mina ve Arda’yı yanına alarak dönen genç kadın İstanbul’a yerleşti. 19 yaşındaki çocukları Kerem babasıyla kaldı.

Boşanma davası sürerken Ahmet Keleş de çocukların eğitimi için Seval Tuğba Keleş’i dönmesi için ikna etmeye çalışıyordu. Kerem üniversiteyi kazanmıştı, annesini yanında istiyordu.

Baskılara dayanamayan ve çocuklarının eğitim hayatı için dönmeye karar veren genç anne geçenlerde Fransa’nın Corrèze bölgesindeki Saint-Pantaléon de l’Arche kasabasındaki evine döndü. Ancak ikili arasında tartışmalar çok geçmeden yeniden başladı.

12 Ekim günü Ahmet Keleş çocuklarını bir akrabasının yanına gönderip Seval Tuğba Keleş ile baş başa kaldı. Öğle saatlerinde karısına saldıran Ahmet Keleş eşini katletti. Fransız güvenlik güçlerini de arayıp karısını döverek öldürdüğünü söyledi.

Olay yerine gelen Fransız güvenlik güçleri mutfakta kadının cansız bedenini buldu. Savcı Antoine Billebeaud olayla ilgili soruşturma başlattı. Seval Tuğba Keleş’in cansız bedeni otopsi için hastaneye götürülürken Ahmet Keleş Limoges Mahkemesi tarafından tutuklandı.

“Başını duvara vura vura ezmişler”

Sabah’tan Deniz Yusufoğlu’nun haberine göre Fransa’ya eşinin yanına döneli bir hafta olmuşken hayattan koparılan Seval Tuğba Keleş’in ölümü Türkiye’deki ailesini yasa boğdu.

Genç kadının ailesi ve avukatları yapılacak otopsinin ardından cenazeyi teslim almak için bekliyor. Kızını kaybetmenin acısıyla yıkılan anne Çiğdem Öztürk “Yavrumun kimseye zararı yoktu. Başını duvara vura vura ezmişler. Kızım Fransa’ya gittikten sonra altı aydır Türkiye’de olan kayınvalidesi B.K. da peşinden gitti. Kayınvalide gittikten bir gün sonra kızım katledildi. Ailenin de olayın içinde olduğunu düşünüyorum. Fransa’da kalan torunlarımı istiyorum. Yavrularım caniye bırakılmasın, onları da öldürürler” dedi.

Tuğba’nın büyük yıkım yaşayan babası konuşamadı ama kız kardeşi Eda Aslan ablasının boşanma kararı almadan önce vücudunda kırıklar oluşacak şekilde sürekli şiddet gördüğünü söyledi.

Eda Aslan “Oğlu üniversite kazanmıştı. Dayanamayıp gitti. Kardeşimle konuşuyorduk. Bir sıkıntısı yoktu. Ta ki kayınvalidesi oraya gidene kadar. Ondan sonra haber alamadım. Birkaç saat sonra katledildiği öğrendik” diye konuştu.

Aile avukatı Sema Kılıç “Tuğba çocuklarının geleceği ve eğitimi için gitmeye karar verdiği ülkede bu fedakârlığın bedelini canıyla ödeyeceğinin farkında değildi. Kocası tarafından soğukkanlılıkla katledildi. Çocukları onları ömür boyu koruyacak bir anneden mahrum kaldı” diye konuştu.

'Erkek terörü': Terk edilince Hakkı Bulut'u sonuna kadar açtı, evi ateşe verip eşyaları sokağa attı‘Erkek terörü’: Terk edilince Hakkı Bulut’u sonuna kadar açtı, evi ateşe verip eşyaları sokağa attı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.