Eşini görmek için avukat cübbesi giyip savcılık katına çıktı: Gözaltına alındı

İstanbul Adliyesi'nde terör soruşturması kapsamında gözaltında bulunan eşi ile görüşmek için avukat cübbesi giyerek savcılık katına girmeye çalışan bir şahıs gözaltına alındı.

Gündem 1 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Adliyesi’nde terör soruşturması kapsamında gözaltında bulunan eşiyle görüşmek için avukat cübbesi giyerek savcılık katına girmeye çalıştı. Şahıs, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olay, Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda gerçekleşti. FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kübra A., Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince savcılık sorgusu için İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi.

Bu sırada, Avukat Ali Alagöz ile birlikte savcılık katına gelen Mustafa A., şüpheli Kübra A.’nın avukatı olduğunu söyleyerek Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’na girmek istedi.

Güvenlik görevlilerinin kimlik sorması üzerine, Avukat Ali Alagöz baro kimliğini gösterirken, Mustafa A. kimliğini otoparkta unuttuğunu iddia etti.

Durumdan şüphelenen polis ekipleri, kimliğini gösteremeyen Mustafa A.’nın, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Kübra A.’nın eşi olduğunu tespit etti. Elinde çanta ve cübbeyle büroya girmeye çalışan sahte avukat Mustafa A., polis ekiplerince gözaltına alındı.

18 ildeki FETÖ'ye operasyonunda 45 gözaltı18 ildeki FETÖ’ye operasyonunda 45 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.