Eşini öldürüp arkadaşından yardım istemiş

Konya'da uyuşturucu bağımlısı Hüseyin Akbulut, kavga ettiği eşini önce bıçakladı sonra da başından vurdu. Akbulut ifadesinde eşini çocuklarının gözü önünde öldürdüğünü ve arkadaşından da yardım istediğini anlattı.

Gündem 13 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Konya’da yaşayan Hüseyin Akbulut, 8 yıldır evli olduğu ve 3 çocuğunun annesi olan Zeliha Akbulut’u 31 Ağustos’ta öldürdü. Cinayetin ardından teslim olan Hüseyin Akbulut, tutuklanırken kadının cenazesi de defnedildi. Çocuklar ise devlet korumasına alındı. Cinayetin neden işlendiği ise ifadelerle birlikte ortaya çıktı.

Hüseyin Akbulut, ifadesinde olay günü eşiyle birlikte dedesini ziyaret etmek üzere yola çıktığını ve bu sırada tartışmaya başladıklarını söyledi. İfadeye göre, Hüseyin Akbulut tartışma sürerken sapa bir yola girdi ve Zeliha Akbulut da bunu fark etti. Bunun üzerine kadını bıçaklayan Hüseyin Akbulut, Zeliha yaralı halde kaçmaya çalışırken de tabancayla başından vurdu.

Cinayetin ardından yola çıkan Hüseyin Akbulut, ana yola çıkınca arkadaşını aradı ve yakıtının bittiğini söyledi. İddiaya göre arkadaşı bu konuşmanın üzerine Hüseyin Akbulut’un yanına geldi ve çocukları dedesine teslim etti. Sonrasında da emniyete gidip suçunu itiraf eden Hüseyin Akbulut’un, “Ben uyuşturucu bağımlısıyım. Eşim 3 ay önce bu yüzden babasının evine döndü. Ben de gidip evlerinin önünde 15 gün arabanın içinde yattım. Böyle ikna edip eve dönmesini sağladım” dediği öğrenildi.

Hüseyin Akbulut’un daha önce de uyuşturucu satıcılığı suçundan bir süre cezaevinde kaldığı öğrenildi.

MAH belgesini yayınlayan Tahincioğlu: 'Sabahattin Ali cinayeti bir derin devlet operasyonudur'MAH belgesini yayınlayan Tahincioğlu: ‘Sabahattin Ali cinayeti bir derin devlet operasyonudur’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.