Türkiye’yi sarsan müzisyen cinayeti… Kollarında öldüğü nişanlısı cenazesine katılamadı

Güngören'de bir fast food zincirinde dövülen müzisyen Umut Emre Aytekin, nişanlısı Maria Zeppin'in kucağında öldü. Umut Emre son yolculuğuna uğurlanırken nişanlısı cenazesine katılamadı. Nedeniyse sınırdışı edilmek için bekletilmesiydi.

Gündem 5 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Umut Emre Aytekin nişanlısının kollarında yaşama veda etti.

Müzisyen Umut Emre Aytekin henüz 36 yaşındaydı ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Konservatuar bölümünden mezundu. Müzisyenlik yaparak geçimini sağlayan Umut Emre yaklaşık iki yıldır Maria Zeppin ile beraberdi. Çiftin evlilik hayalleri vardı ve Almanya’ya yerleşmek istiyorlardı. Umut Emre de yeni bir yaşam kurabilmek için Taksim’in işlek sokaklarından birindeki eğlence merkezinde sahneye çıkıyordu. Ancak Umut Emre’nin yeni yaşam kurmak için harcadığı tüm çaba ve nişanlısıyla kurduğu hayaller biri 22 diğeri 23 yaşında olan iki saldırgan tarafından tarafından yok edildi.

İki kişi müzisyene arkasından saldırdılar.

Umut Emre önceki gün sabah saatlerinde nişanlısı Maria Zeppin ile birlikte zincir restoranlardan birine gitmişti. Ancak yan masalarında oturan Ceyhun T. ve Hayrettin Ö. iddiaya göre; nişanlısını rahatsız edecek sözler sarf etti. Umut Emre aslında kavgaya karışan biri değildi. Yakınlarının anlattığına göre herkesle iyi geçinir hatta kavgadan çekinirdi.

Fakat nişanlısı rahatsız edilince daha sonra öldürüleceğinden habersiz bu iki kişinin yanına gitti ve uyardı. Bu sırada kavga çıkmadı çünkü saldırganlar onun arkasını dönmesini bekledi.

Nişanlısı masada beklerken Umut Emre de kasaya doğru yöneldi ve bu sırada tüm Türkiye’yi hüzne boğacak olay gerçekleşti. İki saldırgan bir anda Umut Emre’nin sırtı dönükken ona saldırmaya başladı. Umut Emre aldığı darbelerde yere yığılırken nişanlısı da onu kurtarmak için araya girdi Umut Emre’ye atılan yumruk ve tekmeleri engellemeye çalıştı. Saldırganlarsa önce kaçtı sonra olay yerine geldi ve Umut Emre’nin başında bekledi. Hastaneye kaldırılan genç müzisyen yaşama veda ederken bir acı olay daha yaşandı.

Nişanlısı kucağında ölen Maria emniyete ifade için götürüldüğünde pasaportunda bir sorun olduğu söylendi ve Selimpaşa Yabancılar Geri Gönderme Merkezi’ne götürüldü. Umut Emre’nin cenazesi bugün kaldırıldı ama en son ölürken gördüğü nişanlısının son yolculuğuna Maria katılamadı.

Umut Emre Aytekin’in sahne aldığı mekanda kapılar kapalıydı, sokak sessizliğe gömülmüştü.

Umut Emre’nin annesine ulaşmaya çalıştığımızda anne Nermin Kıvran konuşamayacak durumdaydı. Onun yerine açıklama yapan yakını, Umut Emre’nin öldürülmesiyle birlikte Maria’nın cenazeye katılamamasına da çok üzüldüklerini söyledi: “Çok uğraştık ama son kez görmesi için izin vermediler. O Umut Emre’yi çok seviyordu.”

Aytekin’i korumaya çalışan nişanlısı saldırganları uzaklaştırmaya çalıştı.

Umut Emre’nin çalıştığı yerdeki 10 yıllık arkadaşı Hamdi Akpınar da yaşadıklarının şokundaydı. 10Haber’e konuşan Hamdi Akpınar “Sabah duyunca inanamadım” dedi ve Umut Emre’nin hiçbir zaman kavga etmediğini, oldukça sakin yapılı bir insan olduğunu anlattı. Umut Emre’nin kavgadan özellikle rahatsız olan ve bundan da çekinen bir yapısı olduğunu anlatan Hamdi Akpınar askerden geleli henüz 2-3 ay olduğunu söyledi ve tüm çabasının nişanlısıyla birlikte Almanya’ya yerleşip yeni bir yaşam kurmak olduğunu anlattı.

Umut Emre Aytekin nişanlısıyla fotoğrafını ‘hayatımdaki en güzel şeysin’ notuyla paylaşmıştı.

Maria’nın henüz sınırdışı edilip edilmediği ise belli değil. Yakınları nişanlısını son kez görmeyen Maria’nın durumunu merak ediyor. Saldırganlarsa tutuklandı.

Beyoğlu’nun en işlek sokaklarından birinde çalışan Umut Emre’nin sesi artık burada yankılanmayacak.

DHA’nın haberine göre yakınlarına ses kaydı atan Maria, Umut Emre tuvaletteyken saldırganların kendisine kötü sözler söylediğini, nişanlısı gelince masadan kalmak istediğini anlattı. Başka bir masaya geçme isteğinin nedenini merak eden nişanlısına kendisine kötü sözler söylendiğini ama bunların ne olduğunu aktarmadığını ifade eden Maria “Umut Emre de onları sakince uyardı. Sonra yemek almak için gittiğinde ikisi ona doğru yöneldi. Ben araya girdiğimde artık çok geç olmuştu” dedi.

İstinaf müzisyen Onur Şener cinayetinde iki cezayı bozduİstinaf müzisyen Onur Şener cinayetinde iki cezayı bozdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.