İstinaf müzisyen Onur Şener cinayetinde iki cezayı bozdu

Müzisyen Onur Şener cinayetine ilişkin dava İstinaf'a taşınmıştı ve mahkeme kararını verdi. 25 yıl hapis cezası alan Ali Gündüz' cezası 12 yıla düşürüldü. Beraat eden Semih Soyalp'e ise 10 yıl hapis cezasına hükmedildi.

Gündem 26 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Ankara’da 2 Ekim 2022’de bir eğlence mekanında istek parçayı çalmadığı iddiasıyla öldürülen müzisyen Onur Şener’in davasında karar çıkmıştı. Onur Şener kırılan bir cam bardakla boğazı kesilerek öldürülmüş, iş müfettişi İlker Karakaş, Ali Gündüz, savunma sanayinde çalışan elektrik mühendisi Semih Soyalp ile Gözde Gündüz ve Jale Erberk gözaltına alınmıştı. Karakaş, Ali Gündüz ve Semih Soyalp tutuklanmıştı.

Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, mahkeme tutuklu sanıklar İlker Karakaş ve Ali Gündüz’e ‘kasten öldürme’ suçundan önce müebbet hapis cezası vermiş, sonra takdir indirimi uygulayıp her iki sanık için de cezayı 25’er yıla düşürmüştü. Tutuklu sanık Semih Soyalp, tutuksuz sanıklar Jale Erberk ve Gözde Gündüz ise delil yetersizliğinden beraat etmişti.

Karar İstinaf’a gitti ve Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi’ndeki duruşmaya tüm sanıklar ve avukatları katıldı. Mahkeme yerel mahkemenin İlker Karakaş’a ‘kasten öldürme’ suçu için verdiği 25 yıl hapis cezasını uygun buldu.

Ancak sanık Ali Gündüz’e aynı suçtan verilen 25 yıl hapis cezasını kaldırdı. Sanığın suçu haksız tahrik altında işlediğine hükmetti, Gündüz’ü ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Tutuksuz sanık Soyalp’e verilen beraat kararını da bozdu. Semih Soyalp’in maktul Şener’e yönelik ‘kasten yaralama sonucu ölüme neden olma’ suçunu işlediğine karar veren mahkeme sanığa 10 yıl hapis cezası verdi. Kararla birlikte Soyalp tutuklandı. Tutuksuz sanıklar Gözde Gündüz ve Jale Erbek’e yerel mahkemece verilen beraat kararları ise değişmedi.

Onur Şener davasında gerekçeli karar: Mahkeme Başkanı şerh koyduOnur Şener davasında gerekçeli karar: Mahkeme Başkanı şerh koydu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.