Eşinin doğum gününü kutlamış, ertesi gün öldürmüştü: İndirimsiz ağırlaştırılmış müebbet aldı

Adana'da 10 yıllık eşi Seda Ergül'ü üç çocuğunun gözleri önünde tabancayla öldüren tutuklu sanık emekli astsubay Yaşar Ergül'e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ergül'ün cezasına indirim uygulanmadı.

Gündem 5 Temmuz 2024
Yaşar Ergül eşini öldürmeden bir gün önce doğum gününü kutlamıştı.

Emekli astsubay Yaşar Ergül Adana’nın Seyhan ilçesinde, Pınar Mahallesi’nde Öz Mehtap Apartmanı’nda eşi Seda Ergül’le yaşıyordu. 10 yıllık evli çiftin üç çocuğu vardı. 25 Ekim Seda Ergül’ün doğum günüydü ve 35’inci yaşını ertesi gün olacaklardan habersiz kutlamıştı. Eşi Yaşar Ergül sürpriz kutlama yapmış, pastasına “Bazen seni daha ne kadar çok sevebilirim diye düşünüyorum” yazdırmıştı.

Yaşar Ergül sadece bir gün sonra, 26 Ekim’de eşini çocuklarının gözünün önünde öldürdü. Tutuklanan Yaşar Ergül hakkında ‘eşi kasten öldürme’ suçundan iddianame hazırladı. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Doğum gününde aşkını pastaya yazdığı eşini ertesi gün katlettiDoğum gününde aşkını pastaya yazdığı eşini ertesi gün katletti

İddianamede yer alan ifadesinde eşinin iki aydır çocuklar yüzünden onunla beraber uyumadığını söylüyordu Yaşar Ergül. Cinayet günü eşiyle araba yüzünden kavga etmişlerdi. Seda Ergül birlikte terziye gitmelerini istemiş, Yaşar Ergül işten ne zaman çıkacağını bilmediği için dolmuşla gitmesini söylemişti. Bunun için çıkan kavgada Yaşar Ergül tabancayı eşine doğrultmuş, iddiasına göre korkutmak istemiş, ama eşi çekiştirince silah ateş almış, kurşun kadına isabet etmişti.

Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayan davanın üçüncü duruşması karar duruşmasıydı. Duruşmaya tutuklu sanık Ergül, öldürülen Seda Ergül’ün annesi Nevzat, babası Hacı Ömer, ağabeyi Soner Güveloğlu, kızı Sedef Soysal ile taraf avukatları katıldı.

Müşteki ve tanıkların ifadelerinden sonra son söz hakkı verilen Ergül “Eklenecek bir şey yok. Bir an istem dışı eşimi öldürdüm. Rahmetli eşimi çok seviyordum. Üç çocuğumun annesiydi” dedi.

Seda Ergül’ün annesi ve diğer müştekiler sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Sanık Yaşar Ergül ‘Eşini kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, cezada indirim uygulanmadı.

Haziranda rekor, ilk altı ayda yüzde 40 artış: Kadın cinayetleri patladıHaziranda rekor, ilk altı ayda yüzde 40 artış: Kadın cinayetleri patladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.