Eski eşini üstüne tiner döküp bıçakladı: Kızımı istismar ettiğini düşündüm

Bursa'da ayrıldığı eşiyle kavga ederken üzerine tiner döken Ülkü Akdemir hakim karşısına çıktı ve "Kızımı istismar ettiğini düşündüğüm için yaptım" dedi. Eski eş Refik Altın ise iddiayı reddedip "Cinsel istismarla ilgili elinde kanıt yok" dedi.

Gündem 22 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Bursa’da yaşayan Ülkü Akdemir boşandıktan sonra Refik Altın ile ikinci evliliğini yapmıştı. Kadının ilk evliliğinden Ahmet Baran isimli bir oğlu vardı, ikinci evliliğinden de P.A.A. isimli kız çocuğu oldu.

Ülkü Akdemir beş yıl önce ikinci evliliğini de bitirip çocuklarıyla birlikte yaşamaya başladı. Ancak bir gün Ülkü Akdemir’in ayrıldığı Refik Altın’ın babası kadının evine geldi, ikili arasında kavga çıktı. Kavgaya 20 yaşındaki Ahmet Baran da karıştı ve iddiaya göre annesinin eski kayınpederini dövdü. İki aile karakolluk oldu, mahkeme Ahmet Baran’ın tutuklanmasına karar verdi, Ülkü Akdemir ise ev hapsine çarptırıldı.

Eski eşinin üzerine tiner döktü

Bu cezayla üç yaşındaki P.A.A. da ev hapsine girmiş oldu. Annesinin evden çıkması yasak olduğu için küçük kız ne parka gidebildi, ne de dışarıda oyun oynayabildi. Refik Altın kızını haftada bir gün gezdirmek için eski eşinin evinden alıyordu.

İki ay önce 5 Ağustos’ta hafta sonu tatili için kızını almak üzere Ülkü Akdemir’in evine giden Refik Altın giriş kapısı önünde eski eşiyle kavga etti. Akdemir Refik Altın’ı çocuğuna kötü davranmakla suçluyor, eski eş bu iddiayı kabul etmiyordu. Ülkü Akdemir bir ara elindeki poşeti açıp içindeki tineri Refik Altın’ın üzerine döktü, ayrıca adamı karnından ve bacağından bıçakladı. Olaydan sonra Refik Altın hastaneye, Ülkü Akdemir hapishaneye, küçük kız ise Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne götürüldü.

Cinsel istismar iddiası

Yaşananlarla ilgili savcılık soruşturması nihayet tamamlandı ve Ülkü Akdemir hakkında Bursa 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘boşandığı eşe karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘hakaret’ suçundan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hakim karşısına çıkan Ülkü Akdemir eski eşi Refik Altın’ın üç yaşındaki öz kızına cinsel istismarda bulunduğunu düşündüğünü, Refik Altın’ın da bunu itiraf ettiğini ama kendisine ‘ispat edemezsin’ dediğini anlattı. “Olayın ardından Refik’in çalışanına ‘Refik daha ölmedi mi’ diye mesaj attım ama kendisini öldürme kastı ile hareket etmedim. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Refik Altın ise iddiayı reddedip “Kızımı olay günü yanımdaki personelim le almaya gittim. Bu kadın yüzüme tiner atıp beni bıçakladı. Uzun süre hastanede kaldım ve ameliyat edildim. Cinsel istismarla ilgili elinde kanıt yok. Kendisinden şikayetçiyim” dedi. Mahkeme Ülkü Akdemir’in tutukluluk haline devam kararı verdi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Cinayetten beraat, geline tecavüz, öz kızına sarkıntılıktan 34 yıl hapisCinayetten beraat, geline tecavüz, öz kızına sarkıntılıktan 34 yıl hapis

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.