Eski eşini ve kayınpederini öldürmüştü: Av tüfeğiyle gezmiş ama öldürmek için ateş etmemiş

Geçen yıl Gaziantep'te eski eşini ve kayınpederini av tüfeğiyle takip edip öldüren Mertcan Köse, mahkemede öldürmek için ateş etmediğini savundu. Mahkeme tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Gündem 2 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Bilge Kaya ve onu öldüren eski eşi Mertcan Köse.

Gaziantep’te 16 Haziran 2023’te Mertcan Köse bir hafta önce boşandığı ve soyadını değiştiremeye dahi fırsat bulamamış olan Bilge Köse ile babası Ertuğrul Kaya’yı öldürdü. O gün çift, boşanma ardından evrak imzalamaları için adliyeye çağrılmışlardı ve kızına babası da eşlik ediyordu. İşlemler bitince adliyeden ayrıldılar ama Mertcan Köse onları takip etti.

Baba ile kızın otomobilinin önünü Atakent Mahallesi’nde kesen Mertcan Köse, av tüfeğiyle ateş açtı. Ertuğrul Kaya aracından inip Mertcan Köse’yi durdurmak istedi ama hem o hem de kızı eski damadının tüfeğinden çıkan kurşunlarla öldü. Cinayetin ardından kaçan saldırgan üç gün sonra yakalandı ve ifadesinde mahkemenin çocuklarının velayetini anneye vermesini hazmedemediği için cinayeti işlediğini söyleyen Mertcan Köse, sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Soruşturma sonunda Mertcan Köse hakkında ‘tasarlayarak ve kasten öldürme’ suçundan iki kez müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanık Mertcan Köse ile hayatını kaybeden baba ile kızın yakınları ve avukatlar katıldı.

Mertcan Köse savunmasında Bilge Kaya’yı öldürmeye yönelik ateş etmediğini iddia etti. Eşiyle boşandıklarını ve olay günü evrak imzalamak için adliyeye gittiklerini anlatan Mertcan Köse, boşanmadan önce ayrı yaşadıklarını ve kadının kendisine dört aylık çocuğunu göstermediğini savundu. Mahkeme de velayeti anneye verince hazmedememişti ve adliyeye gittiklerinde kadın da kendisine durduk yere küfretmişti. Yine kendi iddiasına göre o hiçbir şey yapmamıştı ve kayınpederi de onu göğsünden itmişti. Bu duruma çok öfkelenince takip edip ateş açmıştı: “Bilge’yi hedef alarak ona doğru ateş etmedim. Bilge’nin öldüğünü bile 2 gün sonra öğrendim” dedi. Adliyeye giderken niye av tüfeğini yanına almıştı bunu açıklamadı.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi, sanık Mertcan Köse’nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Cinci şeyh cinayetinde gerekçeli karar: İkinci kez tecavüze uğramamak için öldürdüCinci şeyh cinayetinde gerekçeli karar: İkinci kez tecavüze uğramamak için öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.