Eski eşini yedi defa bıçakladı, üstüne bir de şikayetçi oldu: Sinem’i hapse çocukları yolculadı

Ankara'da yaşayan Sinem iki kızının gözleri önünde eski eşi Sinan Özçelik tarafından yedi defa bıçaklandı, iyileşti ama sorunları bitmedi. Eski eşi 'Çocukları göstermiyor' diye şikayetçi olunca hapse girdi. Onu cezaevine kızları yolculadı.

Gündem 17 Eylül 2024
Çocuklar annelerini cezaevine yolculadı.

Ankara’da yaşayan Sinem T. 33 yaşında iki çocuk annesiydi. İki yıl önce yıllardır sürdürdüğü evliliğini sonlandırmaya karar verdi, 41 yaşındaki Sinan Özçelik’ten ayrıldı. Boşanma nedeni ‘şiddetli geçimsizlik’ olarak geçti kayıtlara. Sinem’in zorlu hikayesiyse bundan sonra başladı. Çünkü Sinan Özçelik ona rahat vermiyordu. Ama o çocuklarının babasıydı ve bu yüzden de onunla görüşmek zorundaydı.

Geçen yıl her zaman olduğu gibi Sinan Özçelik 11 ve 13 yaşındaki kızlarını annesinden almış, onlarla vakit geçirmiş, evlerine bırakıyordu. Ancak burada eski eşi Sinem’i gördü ve çocuklarına iyi bakmadığı ve başka erkeklerle görüştüğünü iddia ederek bıçakladı. Genç kadın yedi bıçak darbesiyle ağır yaralandı ama 10 gün yoğun bakımda kaldı, hayata tutundu. Bu sırada Sinan Özçelik de ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Hakaret’, ‘Tehdit’ suçlamalarıyla tutuklandı. Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki üçüncü duruşmada yani olaydan dokuz ay sonra tahliye edildi. Tahliyeye itiraz edildi ve yeniden tutuklandı.

Eski eşi Sinan Özçelik tarafından yedi defa bıçaklanan Sinem.

Bu arada Sinem de tam sağlığına kavuşmuştu ki başka bir sorunla karşı karşıya kaldı. Çünkü eski eşi onu çocuklarını göstermediği gerekçesiyle şikayet etmişti. Sinem’in anlattığına göre o aslında Sinan Özçelik’e haber vermişti, ailesinin yanına Gebze’ye tatil için gidiyordu kızlarıyla. Bunu dilekçesinde anlattı ama genç kadının itirazını 1’inci Aile Mahkemesi reddetti. Üç gün hapis cezasına çarptırıldı. Sinem’i önce polis aradı, kendisi teslim olmazsa evden alınacağını söyledi. O da çocuklarının gözü önünde kelepçelenmemek için kendi ayaklarıyla teslim oldu. Çocukları da onu hapishaneye yolculadı.

“Böyle bir caniye çocuk göstermediğim için, çocuklarımı koruduğum için ceza alıyorum. Ama çocuklarımı göstermeme gibi bir durumum yoktu” diyen Sinem aklındaki tek konunun çocukları olduğunu söylüyor. Çıktığında tüm zorlukları atlatmayı umut ediyor.

Öte yandan tutuklu sanık Sinan Özçelik’in Ankara 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına devam edildi. 13 Eylül’deki 4’üncü duruşmada sanık ve avukatının tahliye talebi mahkeme heyeti tarafından reddedilerek tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Konya'da kadın cinayeti: Öldürdüğü eşinin cesediyle karakola gidip teslim olduKonya’da kadın cinayeti: Öldürdüğü eşinin cesediyle karakola gidip teslim oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.