Bahar yazı göremedi, takıntılı eski nişanlısı sokak ortasında onu öldürdü

Eski nişanlısı tarafından sürekli taciz edilen Bahar'ın baskı altında olduğunu herkes biliyordu. Polise de başvurmuştu Bahar. Taciz sürdü, Bahar hayatına devam etmeye çalıştı, ama olmadı. Eski nişanlı genç kadını sokak ortasında öldürdü.

Gündem 16 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Katil Gökhan Y. ve Bahar Kaban.

İki genç insan birbiriyle tanışır, beğenir, sonunda da birlikte olmaya karar verirler. Ardından aileler devreye girer, kız istemeler, söz kesmeler, derken nişan…

Çoğu insanın evlilik hikayesi böyle başlar. Bahar ve Gökhan’ın öyküsü de böyle başladı. Ama bir süre sonra ilişki yürümemeye başladı. Bahar, Gökhan ile evlenmekten vazgeçti, nişanı bozdu.

Aslında bu kararı vermek kadın için daha zordur. Çevre baskısı ve aile baskısı böyle ayrılıklarda erkekten çok kadının üzerinde olur. Daha önce ilişki yaşayıp veya nişanlanıp ayrılmanın kadının bundan sonraki hayatında zorluk yaratacağı varsayılır.

Ama Bahar buna rağmen direndi, bir süre ayrılık acısı yaşasa da kendi ayaklarının üzerinde yeniden doğruldu, hayatına devam etti. Çalışıyordu. Yeni birisiyle tanışmış, onunla nişanlanmıştı ve bir ay sonra, 22 Haziranda evlenecekti.

Fakat Gökhan ayrılığı Bahar kadar kolay kabullenmedi. Takıntılıydı. Bahar’ı sık sık rahatsız ediyor, zaman zaman onu sokakta takip ediyordu. Bu durumdan rahatsızlığını çevresine söylemişti Bahar. Ama Gökhan takıntılı bir erkekti. Bahar onu polise de şikayet etmişti. Ama nafile.

28 yaşındaydı Bahar Kaban. Önceki gün sabah evinden çıktı, her gün olduğu gibi çalıştığı iş yerine gitmek için yola koyuldu. Onu rahat bırakmayan Gökhan Y. bu güzergahı biliyordu, onun peşine takıldı. Halkalı Merkez Mahallesi Dereboyu Caddesi’ne geldikleri sırada Gökhan’ın kendisini takip ettiğini fark etti Bahar, arkasını dönüp tepki gösterdi. Gökhan Y. ise silahını çekip Bahar’a iki el ateş etti, kaçtı.

Düştü Bahar; çevredekiler hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi. Gelen sağlık ekipleri henüz hayatta olan Bahar’ı hastaneye kaldırdı, ama genç kadın yaşama tutunamadı.

Polisler Gökhan’ı ararken o yine rahat durmadı, cinayetten sonra Bahar’ın kuzenine sosyal medyadan mesaj attı. Silahını ateşledikten sadece iki saat sonra gönderdiği mesajda şunları yazmıştı:

“Kemonun kızı nişanı atmak için tonla yalan konuştu plan yaptı, iftira attı bütün suçu üstüme attı. Kemo karısı ve kızlarını defalarca uyardım, iftira atıp yalan konuşmayın Allah’tan korkun peygamberden utanın, dedim dinlemediler. Tanıyan herkese bizi karalayıp boynumuzu zorla büktüler. Olmadık iftira ve karalama ile yapmadığım şeylerin iftirasını attılar. Üstüne bunu hiç utanmadan yaptılar. Şerefimizi ve aile namusumuzu iki paralık ettiler.”

Bahar’ın cesedi Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı, Gökhan henüz yakalanmadı.

'Harçlık' tartışması cinayetle bitti: Hala öldü, babaanne şikayetçi olmadı‘Harçlık’ tartışması cinayetle bitti: Hala öldü, babaanne şikayetçi olmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.