Etrafı bariyerle çevrildi: Cem Garipoğlu’nun mezarı açılıyor

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması kararından sonra Karacaahmet Mezarlığı’nda yoğun güvenlik önlemleri alındı. Karabulut ailesinin DNA testi talebi üzerine bugün mezar açılacak ve alınacak örnekler Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek.

Gündem 3 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

Türkiye’nin en çok konuşulan cinayet davalarından birinde yeni bir gelişme yaşandı. 2009 yılında Münevver Karabulut’u vahşice öldüren Cem Garipoğlu’nun mezarı ‘Fethi Kabir İşlemi’ gereği açılıyor. Ancak bu kez mesele smezarın açılmasından öte, Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediğine dair yıllardır süregelen iddiaların aydınlatılması.

3 Mart 2009’da Bahçeşehir’de işlenen cinayet tüm Türkiye’yi sarsmıştı. Henüz 17 yaşındaki Münevver Karabulut, Cem Garipoğlu tarafından acımasızca katledilmişti. Genç kızın öldürülmesi ve ardından Garipoğlu’nun firari olarak aranması hem medyanın hem de halkın gözlerini bu olaya çevirmişti. Haftalar süren kaçak yaşamının ardından Garipoğlu tutuklanmış, mahkeme sürecinin ardından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ancak hikaye burada bitmedi. 10 Ekim 2014 tarihinde kaldığı cezaevi hücresinde ölü bulundu. Resmi açıklama intihar ettiğini söylüyordu.

‘Cem Garipoğlu ölmedi’ iddiaları

Garipoğlu’nun ölümü de olay kadar şaibeli oldu. Kamuoyunda ve sosyal medyada “Cem Garipoğlu ölmedi, bir plan yapıldı ve kaçırıldı” iddiaları yıllarca gündemde kaldı. Özellikle ölümünden sonra çıkan çeşitli söylentiler Karabulut ailesinin de bu konuyu sorgulamasına neden oldu. Yıllardır süren bu iddialar nihayet yargı nezdinde karşılık buldu ve Münevver Karabulut’un ailesi mezarın açılması için resmi başvuru yaptı.

Cem Garipoğlu'nun mezarına bariyerli önlem

 

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca kabul edilen talep

Bu talepler Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi. Garipoğlu’nun mezarı açılacak ve mezardan alınacak örnekler DNA testi için Adli Tıp Kurumu’na gönderilecek. Gerçekten mezarda yatan kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı nihayet kesinleşecek.

Mezar başında yoğun güvenlik önlemleri

Bu işlemin yapılacağı yer İstanbul’daki Karacaahmet Mezarlığı. Polis mezarın açılacağı gün ve saatten önce mezarlık çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Demir bariyerler kuruldu. Herkesin gözü bugün saat 11.00’de yapılacak mezar açma işlemine ve alınacak DNA sonuçlarına çevrildi.

Türkiye’nin en çok tartışılan vakalarından birinin bir parçası daha çözüme kavuşmak üzere. Garipoğlu’nun gerçekten mezarda olup olmadığı tartışmalarına son noktanın bu testlerle konulması planlanıyor.

Polis Cem Garipoğlu’nun mezarında nöbettePolis Cem Garipoğlu’nun mezarında nöbette

Cem Garipoğlu'nun mezarı 3 Ekim'de açılacakCem Garipoğlu’nun mezarı 3 Ekim’de açılacak

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.