Evi arabayı satıp ‘nefesi kuvvetli’ cemaat liderinin cennetteki arsasına yatırdılar

İbrahim E.' isimli 'nefesi kuvvetli' olduğu öne sürülen kişi etrafında bir dini cemaat oluşturmuştu. Rüyasında Peygamber'in kendisine fabrika kurmasını emrettiğini söyleyen İbrahim E. cemaat üyelerinden para topladı ve onları dolandırdı.

Gündem 3 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Arsa ve ev satıp parayı verdikleri cemaat lideri dolandırıcı çıktı. Sabah gazetesinden Atakan Irmak’ın haberine göre İstanbul’da yaşayan  Yusuf C. geçirdiği hastalığa tıbben kesin tedavi bulunamaması dolayısıyla komşusunun önerisiyle nefesi kuvvetli olduğu iddia edilen İbrahim E. isimli kişiye yönlendirildi. Hastalığına tedavi arayan Yusuf C. eşi Neslihan C. ile gittiği İbrahim E.’den ücreti karşılığında dua okumasını istedi.

İddiaya göre İbrahim E. Allah rızası için dua ettiğini bu nedenle herhangi bir ücret talep etmediğini söyleyerek suya dua okudu ve bir dönem o suyu içmesini istedi. Yine iddiaya göre suyu içen Yusuf C. şifa buldu ve akrabalarıyla birlikte İbrahim E.’nin kurduğu cemaate üye oldu, sık sık sohbetlere katılmaya başladı. Toplantılarda bazı cemaat üyeleri İbrahim E.’nin rüya âleminde peygamber efendimizle görüştüğünü anlatarak cemaatin liderini övmeye başladı.

‘Peygamber fabrika kurmamı emretti’

Bir toplantı sırasında İbrahim E. ve yönetimde olan akrabaları cemaat üyelerini toplayarak “Ruhani alemde peygamber efendimizle görüştüm. Bana Allah yolunda harcama yapmam için fabrika kurmamı emretti. Bu fabrikayı sizlerin yapacağı yardımla kurarak hayata geçireceğiz. Daha sonra sizden aldığımız paraları iade edeceğiz” diyerek para yardımı talebinde bulundu. Cemaat üyeleri bu talep üzerine para toplamaya başladı.

Bir süre sonra yapılan başka bir toplantıda toplanan paranın yeterli olmadığı, bu kez evi arabası, arsası olanın bunları satması ya da kredi çekmesi istendi. Cemaat üyeleri bu talebi de yerine getirdi. Yapılan yardımların iade edileceği söylenmesine rağmen, fabrika kurulmadığı gibi çekilen krediler de ödenemeyecek hale gelmeye başladı.

Bunu konuşmak isteyen cemaat üyeleri ise sert bir dille eleştirilerek günaha girdikleri cevabı almaya başladı. Durumdan şüphelenmeye başlayan Yusuf C. cemaat içindeki arkadaşlarıyla dolandırılmış olma ihtimalini konuşmaya başladı. Bundan haberdar olan İbrahim E. ve akrabaları Yusuf C.’nin günaha girdiğini belirterek parasını vermediği gibi onu cemaatten uzaklaşmasına karar verdi.

Bir süre sonra cemaatten tehditler almaya başlayan aileler cennet vaadiyle altı evden üçünü ve bir adet arsa kaptırdıklarını öğrendi. Dolandırıldığını anlayan yaklaşık 25 kişi soluğu savcılıkta alarak İbrahim E., Nevzat K., Kuntay E., Erburak K., Ali D., ve Derviş D., hakkında suç duyurusu yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Her gün yeni dolandırıcı şebeke: Cinsel içerikli ilaçla başladılar, 80 milyon kişinin verilerini sattılarHer gün yeni dolandırıcı şebeke: Cinsel içerikli ilaçla başladılar, 80 milyon kişinin verilerini sattılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.