Evine giren hırsızlar 63 yaşındaki adamı öldürdü: Hain plan torunundan çıkmış

Diyarbakır'da Veysi Akkurt evine gittiğinde hırsızlarla karşılaştı ve itilerek merdivenden düşürüldü. Kaldırıldığı hastanede ölen adama dair soruşturmada hırsızlardan birinin torunu olduğu ortaya çıktı.

Gündem 27 Nisan 2024
63 yaşındaki Veysi Akkurt.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Veysi Akkurt 25 Şubat’ta akşam saatlerinde eşiyle birlikte evine geldi. Binada birilerinin kendisine ait çanta taşıdığını gördü. Yaşlı adam evine hırsız girdiğini anladı. Çantanın içinde kendi altınları ve parası vardı. O da bunları hırsızların elinden almak istedi. Ancak hırsızlar yaşlı adamı iterek kaçtı. Veysi Akkurt da merdivenden düştü, başını beton zemine vurdu. Çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri buradaki ilk müdahalenin ardından yaşlı adamı Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri de olay yerinde ve evde inceleme yaptı. Kapının kilidinin kırık olduğu görüldü.

Yapılan incelemede, kilidin sonradan kırılarak, anahtarla açılmadığı izlenimi verilmek istendiği ortaya çıktı. Veysi Akkurt, tedavi gördüğü hastanede 1 Mart’ta yaşamını yitirdi. Veysi Akkurt’un cenazesi, otopsinin ardından yakınlarına teslim edilerek, Bağlar ilçesinde Yeniköy Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çevredeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameralarını inceledi.

Ekipler, görüştüğü aile bireylerinden Akkurt’un kız torunu H.A.’nın hareketlerinden şüphelendi. Soruşturmayı bu yöne kaydıran ekipler, H.A.’nın sevgilisiyle birlikte dedesinin evindeki 1 milyon lira değerindeki altınları ve bir miktar parayı çalmak için plan yaptığı, o evden çıkınca da anahtarı teslim ettiğini belirledi.

Düzenlenen ‘Kukla’ operasyonuyla H.A.’nın sevgilisi ile birlikte 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, verdikleri ifadede suçlarını itiraf ederek, çaldıkları altınları da gömdüklerini söyledi. Yapılan çalışmada, altınlar gömüldükleri yerde bulundu. Gözaltına alınan 7 şüpheliden Hüseyin E., Ferhat E., tutuklandı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmada serbest kalan Süphan E.’nin telefon ve HTS incelemesinde olay yerinde olduğunu tespit etti. Savcılık Süphan E.’nin yakalanmasına karar verdi. Polisin yeniden gözaltına aldığı Süphan E., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Sinan Ateş cinayetinde ilk dava bilirkişi raporunu yazan gazeteciye: 'Haber verme sınırını aştı'Sinan Ateş cinayetinde ilk dava bilirkişi raporunu yazan gazeteciye: ‘Haber verme sınırını aştı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.