Evlilik vaadiyle buluştu, meyve suyuna ilaç atıp dolandırdı

Murat C., Mürvet Y. ile evlenmek istediğini söyleyip buluştu ama amacı kadını dolandırmaktı. Arkadaşlarıyla plan yapan Murat C. amacına ulaştıktan iki hafta sonra bu kez polislerin kurduğu planla yakalandı.

Gündem 14 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İki dolandırıcı kadını tuzağa düşürmek için hazırlık yaparken.

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde 16 Haziran’da Murat C., internetten tanıştığı Mürvet Y.’yi bir restoranda buluşmaya ikna etti. Murat C. iddiaya göre Mürvet Y. ile evleneceğini söylüyordu ama planı başkaydı. Buluşmadan hemen önce Murat C., arkadaşı İmdat Y. ile birlikte restorana gitti. Arkadaşı İmdat Y., Mürvet Y. gelmeden önce portakal suyuna ilaç attıktan sonra restorandan ayrıldı.

Murat C. ise elinde çiçekle Mürvet Y.’yi karşıladı. Bir süre sonra portakal suyunu içen Mürvet Y. rahatsızlanarak evine gitmek istedi. Şüpheli, Mürvet Y.’yi Marmara Mahallesi’ndeki evine götürdü. Mürvet Y. evde baygınlık geçirdi. Bu sırada Murat C., arkadaşı İmdat Y.’yi eve aldı. İki şüpheli, evdeki ziynet eşyalarını ve bir miktar nakit parayı çaldı. Mürvet Y. kendine geldikten sonra altınlarla birlikte toplam 878 bin lirasının çalındığını söyleyerek Gürpınar Polis Merkezi Amirliği’ne şikayette bulundu. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, güvenlik kameralarını izleyerek olayla ilgili inceleme başlattı.

Polis ekipleri, yapılan incelemelerin ardından kimlik bilgileri tespit edilen iki dolandırıcı hakkında arama çalışmaları başlattı. İlk buluşmanın üzerinden yaklaşık 2 hafta geçtikten sonra şüpheli dolandırıcılar, Mürvet Y. ile tekrar iletişime geçti. Polis ekipleriyle birlikte hareket eden Mürvet Y., aynı restoranda İmdat Y. ile buluştu. Restorana daha önceden gelip müşteri gibi bekleyen polis ekipleri, İmdat Y.’yi olay yerinde yakaladı. İmdat Y.’nin yapılan üst aramasında, 2 adet mavi ve 3 adet beyaz renkli hap ele geçirildi. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İmdat Y., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kayıplara karışan şüpheli Murat C.’yi yakalamak için çalışmalar devam ediyor.

11 milyarlık siber dolandırıcılık operasyonu: 65 kişi yakalandı11 milyarlık siber dolandırıcılık operasyonu: 65 kişi yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.